Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra demana a MÉS i a Podem que es replantegin el pacte de governabilitat amb el PSIB

15005

Després de l'empresonament, aquest dijous, dels membres del Govern de Catalunya que han anat a declarar a l'Audiència Nacional espanyola, Esquerra Republicana de Mallorca ha comunicat que exigeix l'alliberament de tots els presos polítics. «És inconcebible que l’Audiència Nacional pugui decretar presó als membres del govern legítim de Catalunya elegit democràticament dia 27 de setembre de 2015».

Respecte al delicte del qual se'ls acusa, Esquerra denuncia que és «intolerable que puguin acusar de rebel·lió el Govern de la Generalitat, ja que aquest delicte necessita la violència i, de moment els únics actes violents han estat perpetrats per les forces de seguretat dia 1 d’octubre i pels grups feixistes d’extrema dreta que actuen amb total impunitat».

A més, han remarcar que el Partit Popular, «amb multitud de casos de corrupció, amb trames com la de Gurtel, amb una Caixa B i sobressous a balquena, inclòs el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no té dret a ser garant de res. De fet, és aquest partit el que hauria de tenir molts dels seus membres empresonats per lladres i corruptes».

«Demanam i encoratjam tota la societat i la resta de forces polítiques que plantin cara davant aquests fets gravíssims que atempten contra els drets civils i fonamentals. Per això demanam també a MÉS per Mallorca i a Podem que es replantegin el pacte de governabilitat a les Illes Balears, ja que l’aplicació de l’article 155 i tot el que se’n deriva ha estat possible gràcies al suport del seu soci de govern, el PSOE».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.