Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort presenta un Pla d'Igualtat per fer la ciutat «més inclusiva»

Noguera: «El pla és imprescindible per aconseguir una ciutat més justa i igualitària, ens permet treballar per eliminar les desigualtats»

14597

El Pla d'Igualtat de Gènere de Palma (2017-2021), que ha estat presentat aquest dijous, inclou entre les seves novetats eixos d'actuació que aborden les violències masclistes i la feminització de la pobresa, a més de la necessitat de la conciliació la vida laboral i familiar.

El Pla, que l'Ajuntament preveu aprovar definitivament en el mes de novembre, inclou 248 mesures concretes, entre elles actuacions destinades a les dones que han estat víctimes de violència de gènere i als seus fills, com és la reforma i adequació de l'equipament del servei d'acolliment municipal, i també l'increment de les places disponibles d'habitatge públic municipal per a aquest col·lectiu.

El nou pla, que està estructurat en cinc eixos d'actuació, contempla mesures que són «transversals i d'obligatori compliment» en totes les àrees de l'Ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals, tal com ha recalcat el batle, Antoni Noguera. «No hi ha millor valor que Palma sigui igualitària, perquè llavors aquesta ciutat serà molt més estimada», ha assenyalat Noguera, qui ha apuntat que l'objectiu que es persegueix és aconseguir una ciutat més inclusiva. 

Per la seva banda, el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha remarcat que el Pla d'Igualtat és «l'eina per aconseguir una Palma feminista on les dones no hagin de sofrir tot tipus de violència». «L'horitzó del Pla clar: les dones han de tenir les mateixes oportunitats que els homes. És l'eina estratègica per
aconseguir-ho», ha remarcat Molina. 

La directora general d'Igualtat, Lucía Segura, ha explicat «totes les àrees de l'Ajuntament tenen responsabilitats» i s'ha referit a dues accions concentres: l'elaboració d'un Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament i, la segona, que es millora l'atenció a les persones que exerceixen la prostitució.

Cinc eixos d'actuació 

El Pla d'Igualtat s'articula en cinc eixos estratègics que s'interrelacionen, que es basen en la transversalització de gènere en les polítiques municipals; a aconseguir una ciutat lliure de violències masclistes i en el foment d'una major responsabilitat i el repartiment de les tasques domèstiques entre homes i dones.

Un altre dels pilars d'aquesta eina se centra en l'apoderament i participació, que té com a finalitat promoure la participació de la dona en tots els nivells i àmbits de la vida social, política, econòmica, etc.

Finalment, el Pla inclou un apartat relatiu als drets econòmics i socials, en el qual s'aborda la feminització de la pobresa mitjançant la integració de la perspectiva de gènere en els processos d'atenció social i les polítiques municipals d'habitatge per garantir l'accés de les dones als recursos i promoure la millora de l'ocupabilitat de les dones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.