Setmanari d'informació local - 138 anys

Govern i Consells acorden el traspàs de competències de serveis socials

14589

La Comissió Mixta de Transferències Govern-Consells Insulars ha aprovat aquest dijous l'inici del procediment per al traspàs de funcions i competències a les institucions insulars en matèria de Serveis Socials per un valor de 20 milions d'euros.

Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha explicat que els serveis que seran traspassats corresponen a la titularitat i gestió de residències i centres de dia, dels serveis de promoció d'autonomia personal, del finançament de la concertació de places de dependència i dels serveis a persones amb discapacitat en els centres especials d'ocupació.

Armengol ha assegurat que amb aquesta comissió, reunida per primera vegada en aquesta legislatura, es compleix amb una de les prioritats del Govern, el compliment de l'Estatut d'Autonomia, i permetrà gestionar millor les necessitats de la ciutadania des de la proximitat dels Consells Insulars.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha explicat que el traspàs de competències entrarà en vigor administrativament a partir l'1 de gener de 2018.

Concretament, l'acord contempla passar al Consell de Mallorca la titularitat i gestió de la Residència Sant Miquel i el Centre de Dia Oms per 4,2 milions d'euros; i la titularitat i gestió del centre d'estades diürnes de Can Clar (Llucmajor) i els serveis de promoció de l'autonomia persona de Son Bru, Can Real i Son Perxana, per 446.414 euros.

A més, inclou el finançament dels consti vinculats a la concertació de reserva i ocupació de places per a gent gran que tengui reconeguda la situació de dependència en centres residencials i centres d'estades diürnes que formen part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per 13 milions d'euros.

Igualment, el Consell de Mallorca passarà a gestionar el finançament de les despeses derivades del funcionament del servei d'ajustament personal i socials dirigit a persones amb discapacitat en els centres especials d'ocupació, per 800.000 euros.

Per la seva banda, el Consell de Menorca rebrà les competències en finançament dels costos vinculats al manteniment i al funcionament de places per a gent gran que tengui reconeguda la situació de dependència en centres residencials i centres d'estades diürnes de titularitat o gestió pública, que formen part de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència, per 1,4 milions d'euros. El Consell de Formentera, amb un cost efectiu de 163.461 euros, rebrà les mateixes competències que el de Menorca.

No obstant això, el Consell d'Eivissa no ha entrat a formar part de l'acord signat aquest dijous atès que està pendent de la constitució d'un consorci per poder exercir la competències.

D'altra banda, la presidenta del Govern ha avançat que aquest divendres es prendrà en consideració en la reunió del Consell de Govern el traspàs de promoció turística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.