Setmanari Sóller

134
anys

El Pi reclamarà que la meitat de l’impost turístic vagi als municipis que ho han recaptat

14327

10-10-2017

El grup d’El Pi presentarà aquest dimecres una moció al Ple del Consell de Mallorca on reclama al Govern que el 50 % dels fons recaptats per l’impost turístic es reinverteixin directament en les zones d’on provenen els recursos. L’objectiu és millorar i modernitzar els equipaments i serveis públics municipals vinculats a aquestes zones turístiques que suporten la major part de la pressió de la indústria turística.

Els consellers d’El Pi consideren que el Pla anual d'impuls del turisme sostenible per al període 2017 ha tornat a endurir les condicions de participació dels municipis en el procés de selecció de projectes susceptibles de ser executats amb càrrec al fons per afavorir el turisme sostenible. Afirmen que amb tota probabilitat per segon any consecutiu, tornaran a deixar fora d’adjudicació la major part dels projectes impulsats des dels diferents municipis de Mallorca.

En la moció també s’insta el Govern a garantir que els plans anuals d’inversió del fons assegurin un percentatge fix a les zones d’on procedeixin els recursos i que tendran prioritat a l’hora de ser seleccionats els projectes presentats per aquests municipis impulsats per processos de participació ciutadana.

D’altra banda, el grup d’El Pi presentarà una altra moció en defensa del món rural. La moció reclamarà que les normatives, resolucions i actuacions que duguin a terme i afectin el món rural, especialment en matèria d’agricultura i caça, s’adoptin tenint en compte que aquestes activitats són imprescindibles para una gestió correcta i eficaç de l’entorn natural. És a dir, essencials per al correcte manteniment i sostenibilitat del paisatge i la biodiversitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris