Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort estudia limitar l'horari de feina dels cavalls de les galeres

13987

L’Ajuntament de Palma, a través de les àrees de Mobilitat i d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, està duent a terme una revisió del reglament del servei de transport urbà de viatgers amb vehicles de tracció animal amb conductor. La modificació del reglament es basarà en dos principis. D’una banda, garantir el benestar animal i d’altra, garantir la qualitat de la prestació del servei, que s’ha de fer en condicions òptimes i amb adequació a la normativa vigent.

Dins del marc d’aquesta modificació, es va sol·licitar a la Conselleria de Treball que, de forma coordinada amb Inspecció de Treball, revisés la situació laboral dels titulars de les galeres per confirmar que estiguessin donats d’alta a la Seguretat Social com a autònoms. Els resultats de 2016 han estat 17 actuacions, 13 de les quals han conclòs amb incidències amb una proposta de sanció de 46.657,04 euros. Durant 2017 s’han realitzat 28 actuacions per comprovar la situació laboral dels treballadors per compte d’altri de les galeres, que actualment s’estan revisant.

L’Àrea de Mobilitat tramita des que va començar 2017 25 denúncies per incompliment del reglament per qüestions com, per exemple, fer aturada en un lloc no autoritzat, portar el cavall en males condicions o portar més passatgers dels autoritzats, per exemple. Durant 2016 se’n tramitaren 7, això suposa que en un any les denúncies s’han increment en gairebé un 267 per cent.

Des de l’Àrea de Benestar Animal, s’han realitzat inspeccions sense previ avís ni comunicació realitzades conjuntament amb Policia Muntada davant denúncies particulars o a instància d’associacions animalistes. Per exemple, com a resultat de la darrera intervenció amb la secció Muntada, es va immobilitzar un cavall a la platja el mes de juliol. A més, es va fer una reunió informativa amb titulars de galeres i representants de les seves associacions per tractar la problemàtica específica de les parades i actuacions per pal·liar les conseqüències de l’onada de calor patida aquest estiu i prendre mesures.

Propostes
En aquests moments, Cort redacta la nova ordenança. A més, i davant les dades aportades per Treball, s’introduiran canvis dins del reglament per garantir que es compleix la normativa laboral vigent. També s’estudia afegir elements com limitar l’horari de feina dels cavalls, mesures especials per onades de calor, incrementar els controls i inspeccions de benestar animal i prestació del servei i imposar sancions que suposin la prohibició de la prestació del servei en lloc de només sancions econòmiques, a més de no donar més llicències d’aquest tipus i la promoció de la substitució a mig termini del carruatge per un vehicle elèctric. Totes les mesures són per actualitzar l’actual reglament, definir millor els compromisos i obligacions dels prestadors del servei, així com la garantia del benestar animal i la qualitat del servei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.