Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern haurà de publicar informes sobre els contractes menors des de 2012

13985

El Parlament ha instat la Intervenció General de la Comunitat Autònoma a elaborar, de forma anual, un informe de control financer de revisió de fraccionament de despeses en la tramitació de contractes menors.

Ho ha fet a instàncies de Més per Menorca, que ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) aprovada amb els vots de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstengut. En la mateixa línia, la PNL insta el Govern perquè, en el termini de sis mesos, pengi al portal de transparència o de contractació tots els informes de control financer elaborats per la Intervenció General de la Comunitat Autònoma des de l’any 2012, amb les limitacions que la llei de protecció de dades estableixi.

La diputada menorquinista Patrícia Font ha argumentat que l’administració «és responsable de tots els seus actes i ha de donar compte a la ciutadania del que fa i com ho fa. S’ha de recuperar la legitimitat de les institucions públiques per actuar i reduir la desconfiança política i institucional, i contribuir a prevenir la corrupció».

Font ha destacat que la transparència «és el mitjà jurídic i tècnic per fer possible una participació efectiva de la ciutadania en els assumptes públics, ja que contribueix a què estigui millor informada, a què pugui prendre millors decisions, a què actuï de forma col·laborativa amb els afers públics». I ha afegit: «Estam convençuts que la transparència, l'accés a la informació pública i les normes de bon govern han de ser els eixos fonamentals de tota acció política en tant que beneficia l'enfortiment de la qualitat democràtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.