Setmanari d'informació local - 138 anys

AnimaNaturalis llança la campanya 'Stop Galeras' a Mallorca

13911
AnimaNaturalis

L'organització internacional en defensa dels animals AnimaNaturalis llançarà el proper dijous, 28 de setembre, la campanya Stop Galeras i demanarà acabar amb l'explotació dels cavalls de les galeres sol·licitant a l'Ajuntament que aquests animals siguin substituïts per vehicles elèctrics. La presentació de la campanya serà aquest dijous a les 11 a la plaça de Cort.

AnimaNaturalis li recorda a l'equip de govern de Cort que fa tres anys es va aprovar per unanimitat la modificació de l'ordenança dels cavalls de les galeres per millorar el seu benestar i que fa exactament un any la regidoria de benestar animal va sol·licitar a la ciutadania propostes per millor aquesta ordenança i que a dia d'avui no s'ha canviat absolutament res.

A més, des de l'entitat en defensa dels animals denuncien que contínuament els conductors de les galeres incompleixen l'actual ordenança sense cap càstig i tracten els cavalls com a simple mitjà de transport. «Més passatgers dels permesos, passatgers a la part davantera de la galera, els cavalls a ple sol a gairebé 40 graus, sense cap tipus de control d'horaris ni cures als animals, incomplint les normes de circulació, pèssimes condicions d'higiene en les seves zones de descans i tot això sense conseqüències».

«Com és possible que en tot l'any només s'hagin posat vint denúncies i fins ara només una ha acabat en sanció?» , es pregunta Guillermo Amengual, coordinador d'AnimaNaturalis a Mallorca. «Tothom sap les cruels condicions a què són sotmesos els cavalls de les galeres, però per desgràcia es fa els ulls grossos, des de les institucions fins als cossos policials», assegura Amengual.

Amengual adverteix a Cort que la ciutadania està molt sensibilitzada amb aquest tema de greu maltractament animal i que porten esperant més de tres anys algun canvi en benefici dels animals que no arriba mai. Volen que es compleixi la promesa electoral de substituir els cavalls per vehicles elèctrics com està passant en moltes ciutats de tot el món.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.