Setmanari Sóller

134
anys

Madrid desestima, per segona vegada, la tramitació del Règim Especial de les Balears

13811

22-09-2017

La Mesa del Congrés ha desestimat la tramitació de la proposta de modificació de la Llei 30/1998, del 29 de juliol, del Règim Especial de les Illes Balears (REB), la qual contempla, entre altres coses, la instauració de la tarifa màxima universal en els vols entre les Illes.

És aquesta la segona vegada que la Mesa de la Cambra Baixa de l’Estat rebutja la petició del Parlament de les Illes Balears, una Proposició de Llei aprovada a la cambra autonòmica per unanimitat. A Madrid, igual que la primera vegada, la iniciativa del Parlament ha estat rebutjada amb el vots de PP i Ciudadanos representats a la Mesa. Tanmateix, la desestimació ve fonamentada per l’informe emès pel Govern de Mariano Rajoy, segons expliquen des de Més per Menorca.

Més per Menorca es mostra decebut amb el tracte que disposa l’actual executiu espanyol envers les necessitats de les Illes, per la qual cosa manifesta:

1. Que l’Estat, una vegada més, es mostra indiferent davant les dificultats dels illencs en matèria de connectivitat i expressa la total i absoluta insensibilitat pels ciutadans de les Balears.

2. Queda també demostrat, una vegada més, que tant el PP com Ciudadanos no tenen cap tipus de pes fora de les Illes. Aquí voten una cosa (com el REB) mentre que els seus respectius partits voten el contrari a Madrid. Ambdós, i en concret el PP, demostren que no tenen cap força ni cap capacitat d’influència dins el seu partit estatal.

3. Més per Menorca no signarà cap altra proposta ni acord a les Illes Balears amb PP i C’s amb temes fonamentals que s’hagin de tramitar a Madrid, ja que aquestes formacions el que fan és trair els interessos de les Illes, que aquí defensen i a les Corts Espanyoles rebutgen.

4. Després d’aquesta nova decepció, Més per Menorca no es rendirà i cercarà altre tipus de viabilitat perquè el nou REB i la implantació de la tarifa màxima universal en els vols entre les illes sigui una realitat. La formació menorquinista cercarà a través de Compromís i ERC (i potser altres formacions) que la proposta de REB pugui ser debatuda al Congrés dels Diputats, o sigui que sigui presentada a les Corts per la via directe d’aquest grup parlamentaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris