Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reclama al Govern espanyol més competència per gestionar el litoral

13715

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat un punt d'una proposició no de llei amb el qual insta al Govern espanyol a impulsar la modificació de la Llei de Costes i consensuar-la amb el Govern i els Consells per incrementar les potestats de les Balears en matèria de gestió i control del seu litoral.

A més, el ple també ha aprovat per unanimitat un altre punt de la proposició no de llei en el qual insta al Govern d'Espanya a donar suport tècnicament i econòmicament a la redacció dels Plans d'Ordenació dels Litorals de les Balears (per part dels Consells) per catalogar els trams naturals i urbans de les platges així com establir el seu grau de protecció mediambiental.

Així mateix, han estat aprovats altres dos punts per declarar que el Parlament considera el litoral «com ben comú a protegir» i rebutjar la seva subordinació del mateix a «l'interès particular i el negoci». També reclama fer efectiu l'article de l'Estatut d'Autonomia perquè la gestió del domini públic marítim terrestre sigui competència del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.