Setmanari d'informació local - 138 anys

S’Estanyol i Son Bieló ja tenen aigua potable

12817
El regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs i el batle de Llucmajor, Bernadí Vives.

Els habitatges dels nuclis de s’Estanyol i Son Bieló ja reben aigua potable després de més d’una dècada de reivindicacions veïnals per reclamar aquest servei. Les obres de la canalització per dur l’aigua des dels dos pous de la finca de Garonda fins als nuclis costaners ja han acabat. El projecte ha comptat amb un pressupost d’1,3 milions d’euros que ha pagat íntegrament l’Ajuntament de Llucmajor.

Habitatges d’Estanyol

Pel que fa als habitatges de s’Estanyol, a partir d’ara s’hauran d’anar connectant a la xarxa d’aigua potable, ja que les escomeses estan habilitades per donar el servei.

Habitatges Son Bieló

Els habitatges de Son Bieló ja comptaven amb aigua canalitzada a través del servei de l’empresa concessionària però «amb l’inconvenient que l’aigua que rebien estava salinitzada. Ara ja reben l’aigua dels pous de Garonda, ja que només hem hagut de canviar la connexió general del pou antic als nous de Garonda», explica el regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs (MÉS).

A la finca de Garonda, ubicada a la carretera del Cap Blanc, hi ha dos pous on s’hi han construït dos dipòsits de 860 metres cúbics de capacitat cadascun. El projecte ha consistit a fer la canalització dels 5 kilòmetres que separen la zona dels pous amb els nuclis costaners. L’Ajuntament de Llucmajor té autorització per extreure 45 metres cúbics d’aigua cada hora.

El batle de Llucmajor, Bernadí Vives (EL PI) i el regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs (MÉS), explicaren que solucionar el problema de la xarxa d’aigua a Son Bieló i s’Estanyol ha estat una prioritat de l’equip de govern (PSOE-MÉS-PI) des que arribaren a l’Ajuntament el 2015: «Ens ha duit molta feina i esforços perquè era un projecte dificultós però al final s’ha pogut fer i n’estam molt satisfets perquè ha quedat bé i el servei és bàsic per a la millora de la qualitat de vida dels residents a aquesta zona del nostre municipi», senyalaren.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.