Setmanari d'informació local - 138 anys

Pla d’accessibilitat per adaptar els centres de salut a les persones amb mobilitat reduïda

12565

El Servei de Salut (Ib Salut) ha presentat aquest dimarts el pla d'accessibilitat, elaborat conjuntament amb la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física a les Balears, que el seu objectiu és adaptar els centres de salut a les persones amb mobilitat reduïda.

Segons ha destacat Ib-Salut, el Centre de Salut de Santanyí és el primer on s'han fet obres, amb un pressupost de 75.000 euros. Entre les reformes que s'han duit a terme destaca el canvi de les finestres, de l'altura del mobiliari, dels lavabos, de les portes i dels cristalls de la sala de cures.

La reforma d'aquest centre de salut és la primera d'una sèrie que, en la primera fase, es faran als centres de salut Arquitecte Bennàzar, Casa del Mar i l’Escola Graduada, a Palma, i Capdepera, el Raiguer (Binissalem), el Safrà (Alcúdia), Llevant (Son Servera) i Santa Maria, amb un pressupost global de 600.000 euros.

De moment, s'han realitzat les auditories prèvies per valorar les necessitats de cada centre, en virtut d'un contracte subscrit amb l'entitat local de Predif Balears per auditar 41 centres de salut. Les principals deficiències comunes detectades als nou centres són la falta de senyalització dels guals i dels passos de peatons, quant a extern; i de mobilitat, de material i de comunicació, en l'àmbit intern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.