Setmanari d'informació local - 138 anys

Un mapa interactiu permet consultar la qualitat de les aigües de les Balears

11797

El Servei de Salut Ambiental ha realitzat des de l'inici de la temporada més de 900 controls de qualitat de les aigües de les platges de les Balears que han resultat en el tancament temporal d'una sola platja i s'ha desaconsellat el bany en una altra.

El servei actualitza setmanalment les dades en el portalsalut.caib.es, on els ciutadans poden consultar la qualitat de les aigües de bany a través d'un mapa interactiu.

En la temporada de 2017, que comprèn entre el 8 de maig i el 8 d'octubre, hi ha 157 zones de bany censades amb 193 punts de mostreig, que corresponen a 32 municipis.

En cada punt de mostreig, el Servei de Salut Ambiental realitza entre maig i octubre un mínim de vuit controls (en total, entre 70 i 90 mostres setmanals). Després, són els ajuntaments els responsables de posar cartells en els voltants de les platges per informar a la població dels resultats de les analítiques.

Aquesta informació es trasllada setmanalment al web on, a través d'un mapa interactiu, els usuaris poden accedir a una fitxa de cadascuna de les platges en la qual s'inclouen el nom de la platja, codi del punt de mostreig, coordenades, municipi al qual pertany aquest punt, data de la darrera mostra i resultat de la mateixa amb un codi de colors: verd, apta per al bany; groc, desaconsellat temporalment el bany, i vermell, prohibit temporalment el bany.

Podeu consultar el mapa aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.