Setmanari d'informació local - 138 anys

7 propostes per gaudir de Sant Joan a Mallorca

11114

Et proposam 7 plans per gaudir de Sant Joan 2017 a Mallorca:


Revetlla de Sant Joan | PALMA
Aquest divendres, 23 de juny, a partir de les 19 hores podrem gaudir de la revetlla que organitza la Federació d’Associacions de Veïns de Palma al Parc de la Mar.

Enguany es manté l'objectiu que Sant Joan sigui el sus amb el qual s'inicien les festes d'estiu a Palma. Així, divendres, dia 23, el dimoni serà el protagonista amb activitats pensada per als més petits i les seves famílies: tallers infantils entorn del dimoni i el Corredimonis. Als tallers hi haurà també jocs per tal de donar a conèixer els dimonis de festa existents a Mallorca i les colles de dimonis de foc de Palma.

Tot seguit, la Revetlla de Sant Joan oferirà les seves tonades i la Federació d'Associacions de Veïns presentarà el Dimoni Bufó, encarregat del pregó d'enguany, Tomeu Caragol. Per finalitzar, a les 23.30 hores La Movida Band posarà la fi de festa.


XIX Festa de la flama de la Llengua | ALARÓ
El Castell d'Alaró serà l'escenari de la celebració a Mallorca per la rebuda de la Flama del Canigó, després de ser recollida al Parlament de Catalunya pel batle de l'Ajuntament d'Alaró, Guillem Balboa. Aquest municipi fa més de dinou anys que celebra a la revetlla de Sant Joan, però aquest any és el primer que es recollirà físicament al Parlament amb la voluntat de voler recuperar la tradició. Serà aquest divendres 23 de juny.

L'acte començarà a les 18.30 hores amb una visita guiada per les murades del Castell amb l'historiador Andreu Mateu i l'arqueòleg Biel Llodrà. A les 20.00 hores es farà una tremponada per a tots aquells que s'hagin apuntat a les oficines municipals del poble. A les 21.00 hores, Josep Lluís Pol, impulsor del projecte Talaies de Mallorca, torres de defensa pels drets humans protagonitzarà el parlament i el pregó de la Flama. Serà a les 21.30 hores quan s'encendrà la flama.

Finalment, a partir de les 22.00 hores, es gaudirà d'un concert a càrrec de Marcel Pich amb ‘Músiques de la Mallorca digna’ i els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera.


Festes de Sant Joan | MURO
Aquest 2017 les festes de Sant Joan de Muro duren setze dies i les celebracions s’allarguen des del 9 de juny fins al dia 25. El divendres 23 vespre, dia de la revetlla de Sant Joan, Muro celebrarà una ruta de tapes, en la qual bars i restaurants del poble prepararan tapes i pintxos. Després de sopar, gran revetlla a la plaça Compte d’Empúries amb les actuacions dels grups 4L, La Loca Motora i DJ Diji.

El 24 de juny començarà amb l’ofici solemne en honor al patró de la vila de Muro Sant Joan Baptista. Començarà a les 11.00 hores i comptarà amb càntics litúrgics a càrrec de la Coral Miquel Tortell de Muro, així com el ball de l’ofrena protagonitzat per Revetla d’Algebelí.

Revetlla festes | SON SERVERA
Aquest divendres, a partir de les 22.30 hores, a la plaça del Mercat, hi haurà una gran revetlla a les festes de Son Servera amb Xiriminguet Band, Pirates Pirats i Ves-hi tu. A l'endemà, el dissabte a les 11 hores, s'hi farà la missa solemne a l'Església en honor al patró Sant Joan.

Tot seguir, hi haurà un concert a càrrec de la banda de música del poble a la plaça. Per acabar, a les 21 hores es farà una vetllada de ball de bot amb el grup Sa Revetla.


Festes de Sant Joan | MANCOR
Les festes de Sant Joan a Mancor de la Vall se celebren aquest 2017 entre el 15 i 24 de juny. El divendres 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, destaca per les primeres vespres i la ofrena floral al patró, que es durà a terme a l’Església a partir de les 19.30 hores. La festa de la revetlla anirà a càrrec de l’Esplai s’Estel a la plaça de Dalt.

El dia de Sant Joan la festa començarà a les 10.30 hores amb la cercavila per cridar a l’ofici amb els Xeremiers d’Arrels. Una hora més tard, se celebrarà la missa solemne a l’Església. La celebració estarà presidida per l’antic rector de Mancor Mossen Joan Pons i Payeras i l’escola de Balls Mallorquins de Mancor farà el ball de l’oferta.

Després de l’ofici, ball de Cavallets i Batalla Festiva a càrrec de la Colla de Cavallets d’Arrels. A les 19.30 hores se celebrarà el XLII Homenatge a la Gent Gran. Comptarà amb la presència dels Gegants de l’Associació Arrels, la presència de les autoritats i un concert final a càrrec de Marga Pocoví. Les festes de Sant Joan de Mancor de la Vall finalitzaran amb una nit d’Havaneres.


JOANART | CALVIÀ
Amb motiu de Sant Joan, patró del municipi, Calvià viurà aquest any la segona edició del JoanArt amb importants novetats. L'itinerari començarà a les 19 hores del dissabte a l'Ajuntament amb la música de María Lacaria i una degustació gastronòmica a càrrec de Juan Pinel i Jonay de Flor de Sal. La inauguració de JoanArt inclou una gran exposició amb més de 70 artistes.

Al teatre de Sa Societat es podrà visionar, a partir de les 18 hores, una mostra de curtmetratges. A la plaça de l'Església, Aura Veus interpretaran música a cappella mentre es realitza una degustació gastronòmica. El recorregut finalitzarà a Ca'n Verger amb dos peces de microteatre i música en directe a càrrec de Pep Suasi.


Nit de Sant Joan | PUIGPUNYENT
Puigpunyent celebrarà aquest dissabte la Nit de Sant Joan a partir de les 21 hores. Es podrà visitar les exposicions al voltant de la plaça de l'alumnat de l'escola d'adults. Sobre les 21.30 hores tendrà lloc el sopar que oferirà Cas Cerveser. En acabar el sopar, hi haurà actuació de la batucada. Després hi haurà festa amb Vitamina Ye-ye i May Day rock band.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.