Setmanari d'informació local - 138 anys

Viu Sant Joan, en directe, a IB3

11074

S’inicia la setmana gran de Sant Joan de Ciutadella. Per aquest motiu, l’Ens Públic de la Radiotelevisió de les Illes Balears convida els espectadors a gaudir dels principals actes de la festa.

A partir de dijous 22, gran part de la programació d’IB3 s’oferirà en rigorós directe des de Ciutadella, per tal de mostrar l’espectacle i les tradicions d’una de les festivitats més populars de les nostres Illes. Tot plegat, gràcies al desplegament tècnic i humà de la cadena per a tots els espectadors arreu de les Illes.

Dijous 22, a partir de les 18.45 h, el programa Connexió Directe, conduït per Victòria Maldi des dels estudis centrals d’IB3, oferirà els actes previs als festers, que encenen la nit anterior al dia gran i veurem com ho viuen els ciutadellencs. Raül Valls, Carla Ametller i Sílvia Pons seran els encarregats, des de Ciutadella, d’encetar la programació especial.

Divendres 23, a partir de les 13.00 h, Illes i Pobles tindrà una durada més extensa de l’habitual i oferirà en directe el Primer Toc de Flabiol, que acull la casa del caixer senyor. Comptarem amb la narració de David Marquès, Vanessa Ortí i l’historiador Joan Pons Alzina. A continuació, connectarem amb el Notícies migdia per oferir-vos la darrera actualitat informativa.

L’horabaixa, a partir de les 17.45 h, arribarà el Caragol des Born. S’escoltarà per primera vegada el so del jaleo, interpretat per la Banda de Música, i l’esperada entrada a la plaça del caixer senyor. Les millors imatges que podreu gaudir amb la narració de David Marquès i Dani Bagur.

I a continuació i fins a les 20.00 h, Connexió Directe amb Raül Valls al capdavant, connectarà en directe amb la bulla posterior al Caragol des Born i el llançament de les avellanes a l’avinguda de la Contramurada.

I arribat el dissabte 24, dia gran de la festivitat de Sant Joan, a partir de les 18.15 h, IB3 oferirà la retransmissió íntegra de la Convidada des de la plaça des Born, amb la narració de David Marquès, Cristina Bugallo i Pere Bagur. Durant aquest espai, s’emetrà el documental Carotes. El reportatge recull una de les tradicions més arrelades dels Jocs des Pla, obra de Sergi Bernhardt i Benjamí Riquelme, i coproduïda per IB3.

Així també, i a continuació del Notícies vespre, de breu durada, a les 20.45 h es donarà pas a la retransmissió dels Jocs des Pla, un dels actes més esperats de les festes de Sant Joan de Ciutadella i que tenen el seu origen en les justes i els torneigs medievals. Els Jocs des Pla és un dels actes més rellevants. El moment més esperat quan el cavaller ha d’encetar l’ensortilla: una anella penjada per un fil amb una llança de fusta. El joc es repeteix en tres tandes i els cavallers que aconsegueixen endur-se l’ensortilla tornen al seu lloc amb la punta de l’asta cap avall i reben el guardó d’una cullereta de plata. David Marquès, Cristina Bugallo, el cavaller Bep Fedelich i Raül Valls comentaran la retransmissió dels jocs fins a mitjanit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.