Setmanari d'informació local - 138 anys

La Policia Local denuncia davant la Fiscalia l’associació Valores en Baleares per discurs d’odi

10810

La Policia Local de Palma ha tramès al fiscal de delictes d’odi i menors a les Balears un informe judicial per una possible vulneració dels drets fonamentals de la comunitat LGTBI.

Al text que l’Associació ha presentat públicament a Facebook s’associen les persones transsexuals a la comissió de delictes contra la llibertat sexual dels menors. L’Associació fa afirmacions com «una asociación LGTBI que fue a dar una charla sobre transexualidad (en la que dos transexuales mostraron explícitamente su sexo a los niños)» o« cualquier tipo barbudo que se siente mujer (quizás solo ese día entrará al baño con tu hija de doce años)». Amb aquestes afirmacions es pot donar a entendre que les persones transsexuals són perilloses per als nins i les nines.

La Unitat de Delictes d’Odi de la Policia Local de Palma n’ha emès l’informe judicial, ja que el text es basa en consignes clares i bàsiques i pot incitar a una discriminació cap a les persones del col·lectiu LGTBI, atès que, de manera simple i basant-se en falsedats sobre la comunitat, construeix un discurs que podria posicionar la societat en contra d’aquestes persones, crear-los discriminació i generar corrents d’opinions negatius per motiu de la seva orientació sexual.

El responsable de l’associació Valores en Baleares podria enfrontar-se a penes que oscil·larien entre la sanció econòmica i la presó de fins a quatre anys, per atemptar contra les llibertats públiques i els drets fonamentals del col·lectiu LGTBI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.