Setmanari d'informació local - 138 anys

Presenten una denúncia perquè les autoritats impedeixin la descàrrega de l'arena del Sàhara

10540
L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears ha presentat aquest dimarts una denúncia davant la comandància de la Guàrdia Civil espanyola.

L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears ha presentat aquest dimarts una denúncia davant la comandància de la Guàrdia Civil espanyola demanant que les autoritats actuïn per impedir la descàrrega de l’arena i reclamant que sigui retornada al seu lloc d'origen. A més, l'Associació es concentrarà aquest dimecres a les 12.15 hores davant l'Escola de Nàutica -al final del Dic de l'Oest- contra l'enviament d’arena i «l’espoli» dels recursos.

En la denúncia, l'Associació exposa que el diumenge
reberen una trucada informant que un vaixell d'una empresa espanyola transportava 35 tones d’arena des de l’Aaiun del Sàhara occidental amb destinació a Mallorca. Segons l'entitat, el vaixell de la naviliera espanyola té un contracte amb les Autoritats del Marroc per transportar la càrrega.

L'Associació
denúncia que l’arena ha estat «suposadament espoliada de les platges del Sàhara Occidental, essent aquest un país envaït pel Marroc des de 1975» sense tenir «drets sobre aquests recursos naturals». També adverteix que «viola el dret internacional». Per això, en la seva denúncia exigeix que el vaixell sigui retengut per les autoritats competents en atracar en el port de Palma, perquè paralitzin la descàrrega o la impedeixin i «que es retorni l’arena al seu lloc d'origen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.