Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP titlla d'anticonstitucional el Pacte per a l'Educació perquè «dóna prioritat a una llengua damunt l'altra»

10534

La diputada del PP Núria Riera, qui ha rebut aquest dimarts el document del Pacte per a l'Educació del conseller Martí March, ha avançat que des del grup parlamentari «estam un poc escèptics dels continguts».

Així s'ha expressat Riera en després de l'acte de lliurament del document al Parlament. La diputada ha assenyalat que hi ha «sindicats que no l'han signat» i «no es compleixen les ràtios».

Respecte a la llengua, Riera ha afirmat que «no es compleix la Constitució en la igualtat de les llengües ja que dóna prioritat a una llengua damunt l'altra». Per tant, ha denunciat que el document del Pacte per a l'Educació «no compleix uns mínims d'igualtat i de la llibertat que volem per als nostres nins».

«Evidentement ens agradaria que hi hagués un pacto, ha declarat Núria Riera, qui ha recordar que al 2012 varen fer un intent de pacte però l'oposició es va aixecar i se n'anaren». A més, ha qüestionat «si és el moment de tancar un pacte a nivell autonòmic ja que és paral·lel a la feina de la comissió per estudiar un pacte nacional. L'educació és un tema de tots, no només d'una comunitat».

Amb tot, el PP s'ha compromès a «estudiar» el contingut del document.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.