Setmanari d'informació local - 138 anys

Matas admetrà part dels fets relacionats amb l'òpera de Calatrava i anirà a judici

9452

L'expresident del Govern, Jaume Matas, realitzarà un «reconeixement parcial» dels fets pels quals se'l jutja en la peça separada número 3 del cas Palma Arena, relacionats amb l'encàrrec d'un projecte de palau d'òpera a l'arquitecte Santiago Calatrava, però com que no ha arribat a un acord anirà a judici per aquest assumpte al juliol.

Així ho ha anunciat el seu advocat defensor, José Zaforteza, aquest dilluns durant una vista prèvia que ha tengut lloc a l'Audiència Provincial de Palma, on també s'ha determinat que aquest judici se celebri el 10, 11 i 12 de juliol ja que no ha hagut conformitat entre les parts.

A aquesta vista, i d'altres que s'han celebrat aquest dilluns, ha acudit l'expresident i exministre, Jaume Matas. Així, la seva defensa, que ha anunciat que admetrà part dels fets, també ha dit que hi ha «discrepàncies pels beneficis i avantatges» obtenguts pel seu client pel que no accepta les penes que li demanen.

Pel que fa a aquesta peça, que versa sobre l'avantprojecte del palau de l'òpera encarregat per Matas a Calatrava per 1,2 milions d'euros, la Fiscalia sosté que Matas «era conscient de la impossibilitat material i econòmica del projecte». Per això, li demana una pena d'un any i tres mesos de presó per un delicte de tràfic d'influències i a una altra pena de 10 anys d'inhabilitació per un delicte de prevaricació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.