Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra presenta «la dimensió igualitària» de la propera República catalana

8878
Un moment de la conferència sobre el model d'igualtat d'Esquerra. | Esquerra Republicana

La sala de batles de l'Ajuntament de Sineu, ha acollit aquest dissabte, la conferència ‘La República que farem. Polítiques per la igualtat’, organitzat per la secretaria de les dones d'Esquerra Republicana de Mallorca.

Mireia Mata, vicesecretària general d'entorn, gestió del coneixement i dones d'Esquerra Republicana i directora general d'igualtat al Govern de Catalunya, juntament amb Mònica Morros, tècnica de la Fundació Josep Irla, han explicat als assistents la importància de les polítiques d'igualtat.

Les dues ponents han insistit que «la bretxa salarial entre homes i dones, la magnitud de la pobresa femenina o les dificultats per a conciliar la vida laboral i familiar que afecta majoritàriament a les dones» són els problemes que s’han de resoldre. En aquest sentit, han insistit en la noció de «pobresa femenina» per conscienciar del paper vulnerable que, molt malauradament, encara continua afectant al conjunt de la nostra societat.  

Mireia Mata ha manifestat que «la igualtat real entre homes i dones és un pilar essencial d'una veritable societat justa, democràtica i moderna».

Pla d’Igualtat

Per altra banda, Esquerra Republicana ha estat el primer partit de tot l'Estat espanyol a aprovar i a implementar un veritable Pla d'Igualtat, aprovat per unanimitat pels seus òrgans de direcció. Aquest pla d’igualtat té per al partit tant una dimensió interna, en el seu propi model organitzatiu, com una projecció externa, de cara a la millora de la societat.   

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.