Setmanari d'informació local - 138 anys

Sa Feixina Sí Que Tomba sol·licita el canvi de nom de l'Avinguda Joan March

8290

La plataforma Sa Feixina Sí Que Tomba, formada per 55 entitats que impulsen la desaparició dels elements d'exaltació feixista dels carrers i places públiques de Mallorca, ha sol·licitat aquest divendres la retirada de la placa i el canvi de nom de l'Avinguda Joan March. A més, també han demanat la placa en record del pare Atanasio de Palafrugell.

Alguns membres d'aquesta plataforma ciutadana han acudit a l'oficina de registre de l'Ajuntament de Palma on han entregat diverses instàncies en què posen de manifest «que encara perduren en la ciutat, amb total impunitat, símbols en record a personatges criminals totalment implicats amb la repressió feixista, durant la guerra, contra la democràcia».

Aquesta reivindicació coincideix amb el 80 aniversari dels afusellaments d'Emili Darder Cànaves, Alexandre Jaume Rosselló, Antoni Maria Ques Ventayol i Antoni Mateu Ferrer, persones assassinades de manera covard pel feixisme que encara viu totalment impune a la democràcia.

ANIVERSARI DELS ASSASSINATS

Una de les integrants de la plataforma, Maria Antònia Oliver, ha manifestat que alguns dels familiars d'aquestes quatre persones assassinades els «han expressat que el millor homenatge que poden fer els càrrecs polítics i les institucions és, precisament, retirar aquests símbols que homenatgen els responsables del Cop d'Estat que va ser el detonant dels assassinats».

En aquest sentit, Guillem ha constatat que Joan March va ser un reconegut contrabandista, mafiós i burgés, que va finançar el Cop d'Estat de fa 80 anys, mentre que ha culpat el pare Atanasio de la repressió viscuda en l'antiga presó de Can Mir en els anys de dictadura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.