Setmanari d'informació local - 138 anys

Alternativa Per Pollença vol la retirada del gall en la festa del Pi

8112
Imatge d'arxiu d'e la festa del Pi de Pollença per Sant Antoni. | Arxiu

Alternativa Per Pollença hem registrat una moció al proper ple per eliminar la presència del gall a dalt del Pi a les festes de Sant Antoni. En aquest sentit, segons ha indicat la formació, l'Ajuntament ja va ser multat l’any 2010 per l’incompliment de la llei de Protecció dels Animals que viuen en l’entorn humà i que té un expedient sancionador obert al 2015 i que l'actual equip de govern va ser advertit fa un any «que la utilització del gall és una infracció molt greu que no s'havia de repetir».

Alternativa per Pollença ha explicat que des defa anys el seu partit, associacions animalistes com ANPBA (Asociación Nacional para el Bienestar Animal) i ciutadans venen demanant la retirada del gall durant la festa del Pi amb signatures, mocions, escrits... sense resultats.

A Alternativa considerem que totes les tradicions «evolucionen en els seus propòsits i en la seva forma» i que avui en dia no té cap sentit «el patiment del gall per simple diversió, a més que l'animal ni tan sols és visible i el seu sofriment en ocasions es veu agreujat al ser llançat, o caure des de dalt del pi».

Però és que a més, segons la formació, la utilització del gall durant la festa del Pi de Sant Antoni incompleix la Llei 1/1992, de 8 d’abril, de Protecció dels Animals que viuen en l’entorn humà, que prohibeix de forma específica «L’ús d’animals a festes o espectacles on aquests puguin ser objecte de mort, tortura, maltractaments, danys, sofriments, tractaments antinaturals o es pugui ferir la sensibilitat dels espectadors». La utilització del gall, segons la formació, no entraria en les excepcions de la llei al no estar acreditada la seva utilització a la celebració de forma ininterrompuda durant 100 anys abans de la promulgació de la llei. La presència documentada més antiga data del 1897.

Incompliment de la llei

«Fins ara pensàvem que l'incompliment de la llei, a pesar de que havia estat denunciat,no havia tingut cap conseqüència de l'Ajuntament però ara hem descobert que l’any 2010 l’Ajuntament ja va ser multat per l’incompliment de la llei i que la sanció va ser de 1.500 euros, que al final foren 1.575, per un 5% de recàrrec per ingrés fora de termini.  A més, també hem sabut que  al 2015 es va iniciar un altre expedient sancionador. Finalment ja a aquesta legislatura, el 15 de gener de 2016 la Direcció General d’Agricultura i Pesca, ja ha advertit a l'equip de govern que la utilització del gall és un incompliment de varis articles de la Llei 1/1992, arribant a tipificar-se com a infracció molt greu i solicitaven que els fets no es repeteixin, fet que evidentment l'actual equip de govern, com els anteriors, ha incomplit», ha explicat la formació.

En definitiva,  el que demana Alternativa al ple «més enfora de la nostra opinió és simplement el compliment de la llei, evitar noves sancions i possibles denúncies per prevaricació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.