Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB lamenta el «cinisme» del PP i la Federació de caça respecte a l’ampliació de les ZEPA

8098

El GOB ha lamentat el «cinisme» del PP i de la Federació Balear de Caça respecte a l'ampliació de Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA).

«Aquests dies tornam a veure com el PP recorre al món de la caça a la recerca d'aliats polítics. Ara és el PP al Consell qui anuncia la presentació d'una moció demanant que vetlli pels interessos dels caçadors davant la tramitació de les ZEPA», ha indicat l?entitat ecologista. Des del GOB han recordat que a les Baleres ja hi ha declarades 58 ZEPA que ocupen 138.695 hectàrees, la majoria declarades el 2006, per decret signat per Jaume Font i Jaume Matas.

La intervenció del PP en aquesta qüestió, lamenten, «és molt cínica, ja que la majoria de les ara existents foren declarades per governs del seu partit, en un procediment que va incloure els mateixos tràmits de consulta pública». D'altra banda, han manifestat que els sorprèn que el president de la Federació manifesti que els caçadors són «el principal col·lectiu afectat per la mesura», quan la realitat, han dit, «demostra que això és fals».

El GOB ha instat a la Conselleria de Medi ambient a informar adequadament sobre la proposta de noves ZEPA i aclarir els dubtes que puguin tenir propietaris i usuaris dels nous àmbits a protegir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.