Setmanari d'informació local - 138 anys

EU d’Inca reclama la retirada de la placa franquista als 'Héroes del Baleares'

7836

Esquerra Unida d'Inca ha manifestat aquest dimarts que és «una vergonya que encara quedin símbols de la Dictadura a diversos pobles i ciutats de les Illes». Per això, ha exigit a l'Ajuntament d'Inca que retiri la placa franquista que encara es manté al municipi per glorificar els anomenats 'Héroes de Baleares'.

Per a Isabel Vallès, coordinadora d'EU Inca, aquesta placa ja s'hauria d'haver retirat fa molts anys per decència política i democràtica i també perquè és una obligació que fixa la Llei de Memòria Històrica. Així mateix, ha recordat que els oficials del creuer Baleares no foren precisament uns herois sinó uns autèntics assassins de població civil desarmada que fugia dels combats.

A més, ha volgut «recordar que els bombardejos del Baleares, combinats amb els de l’aviació feixista italiana, causaren milers de víctimes entre la gent desesperada que participava en el que es va conèixer com 'la desbandada'. Cap honor pot correspondre a aquests fets, sinó la condemna més ferma de l’assassinat massiu i el reconeixement a les víctimes».

El coordinador d'Esquerra Unida de les Illes Balears, Juanjo Martínez, ha declarat que EU no pararà fins que s’eliminin tots els símbols de la ignomínia franquista, com el monòlit de Son Servera i el de la Feixina a Palma. Martínez ha estat mot dur contra els ajuntaments que encara mantenen aquests símbols i ha recriminat al Govern, que ha tengut un comportament positiu en el tema de les fosses de la Guerra, que no s’impliqui més en fer desaparèixer tota la simbologia feixista que honoren dictadors i assassins.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.