Setmanari d'informació local - 138 anys

La investigació judicial acusa Veramendi d'usar la policia local «per atendre interessos polítics»

7218

El jutge que investiga la presumpta trama ordida en el si de la Policia Local de Palma amb la connivència d'alts càrrecs del PP ha obert una peça separada que abasta les investigacions entorn de l'exregidor, Carlos Veramendi, i una altra contra quatre agents que haurien protagonitzat episodis homòfobs contra una companya.

Així consta en sengles actuacions als quals ha tingut accés Europa Press, en els quals l'instructor de la causa, Manuel Penalva, assenyala que, amb l'objectiu de simplificar el procediment, acorda l'obertura d'aquests apartats perquè aquests siguin tramitats de forma independent.

Els investigadors sostenen que Veramendi va emprar la seva influència perquè la Policia actuàs al seu favor, utilitzant «al seu antull» les forces i cossos de seguretat així com certs sectors de l'Ajuntament en un «clar acte d'instrumentalització» del cos «per atendre interessos polítics».

Entre les situacions irregulars a les quals fa al·lusió el document, es troba el fet que Veramendi disposàs d'un policia que permanentment oferia els seus serveis «als efectes de realitzar funcions de policia administrativa sota les ordres de qui hauria de ser un ciutadà més», en referència a l'exregidor.

Les investigacions apunten al fet que Veramendi motivava nombroses inspeccions i múltiples visites a diversos establiments d'oci propers al seu habitatge sense causa justificada. La Policia que investiga el cas subratlla en el seu ofici que en cap d'aquestes desenes d'actuacions es va detectar cap infracció en els locals.

«Els nins fan renou i molesten»

Un altre dels episodis protagonitzats per l'exregidor el va relatar un agent que va declarar com a testimoni en la causa, que va explicar que la zona on se situen aquests negocis -la dels Molins- és tranquil·la, si bé «al senyor Veramendi semblava molestar-li tot». De fet, quan li va comentar al regidor que solia dur els seus fills al parc de la zona, aquest li va respondre que «no era zona per a nins» i que aquests «fan renou i molesten».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.