Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears ampliaràn les «ZEPA» a 11.775,03 hectàrees

7192
Proposta de declaració i ampliació de les ZEPA

Les Balears ampliaràn a 11.775,03 hectàrees les seves zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA) pel que la seva superfície total experimentarà un increment del 8,44 per cent, segons ha anunciat el conseller de Medi ambient, Agricultura i Territori, Vicenç Vidal.

Segons ha explicat, s'ha detectat la conveniència de declarar o ampliar onze zones, vuit a Mallorca, dues a Eivissa i una a Formentera que corresponen a dos illots, un penyalar marí, una zona humida de 43,85 hectàrees i diverses zones forestals (3.690 hectàrees), de garriga (5.401 hectàrees) i de cultius cerealístics de secà (2.593 hectàrees).

Així, les noves ZEPA de Mallorca estaran situades en la costa nord-oest de Mallorca, amb 560,83 hectàrees; a Maristany, amb 43,85 hectàrees; en el pla de Vilafranca, amb 1.732,72 hectàrees; en el pla donis Blanquer, amb 861,02 hectàrees, i a Son Real, amb 908,60 hectàrees.

A Eivissa es declararan ZEPA 2,78 hectàrees de l'illa de Calders i 0,69 hectàrees de Cala Salada, mentre que la de Formentera, en Punta Primera, abastarà un total de 41,95 hectàrees.

També es declararà ZEPA el Lloc d'Importància Comunitària (LIC) del Massís de Randa, de 2.142 ha, i s'ampliaran 987,62 hectàrees el LIC de sa Costanera (Binis-Montcaire) i 4.493 hectàrees el LIC de la Marina de Llucmajor.

Per la seva banda, el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, ha explicat que «feia vuit anys que no es revisaven les zones d'especial protecció per a les aus, i aquestes noves declaracions tenen l'objectiu de beneficiar diverses espècies d'aus marines, aus rapinyaires i aus estepàries».

Entre unes altres, ha nomenat l'àguila peixatera, la gavina roja, el virot petit, el corb marí, la milana, el falcó peregrí, el falcó marí, el xoriguer petit, el xoriguer cama-roig, el mussol emigrant, el picaplatges camanegre, l'arpella, l'arpella cendrosa.

L'objectiu, han assenyalat des del Govern, és que la iniciativa es tramiti durant els pròxims mesos, a fi que la declaració pugui ser aprovada pel Consell de Govern abans de l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.