Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Com serà la Diada de Mallorca a partir d'ara?

6674
Iván Sevillano, Antoni Amengual, Lluís Apesteguia, Mercè Bujosa i Miquel Àngel Coll. | Consell de Mallorca

La Comissió Especial per a la Diada de Mallorca ha aprovat elevar un dictamen al plenari del Consell en què recomana un canvi de data i de format de la celebració. L’acord s’ha pres per set vots a favor (PSOE, MÉS, Podem i el Pi) i un en contra (Ciutadans).

El PP va decidir el passat setembre abandonar la Comissió per la Diada. El document que es debatrà al plenari de dia 23 de desembre proposa que la Diada de Mallorca deixi de ser el 12 de setembre i, a partir de l’any que ve, s’institueixi el 31 de desembre. Els motius que ha argumentat el president de la Comissió Lluís Apesteguia són legals, de rellevància, històrics, socials, d’arrelament popular, de participació ciutadana i de context cultural. El president de la Comissió per a la Diada ha assegurat que no volen un nou 12 de setembre que havia fracassat en l’arrelament popular i només era una celebració institucional. Al contrari, ha assegurat que el canvi de data al 31 de desembre ha d’anar acompanyat d’una tasca per popularitzar i fer sentir aquesta jornada entre els mallorquins i les mallorquines.

La Diada de Mallorca de 2017 serà la primera que comptarà amb un relat cohesionador que impulsiu un projecte col·lectiu per als ciutadans i les ciutadanes de Mallorca per tal que es puguin reconèixer com a poble.

Cada any, la celebració comptarà amb una temàtica que guiarà tots els actes entorn a la Diada. Apesteguia també ha expressat que a partir d’ara s’hauran de cercar mecanismes de col·laboració amb l’Ajuntament de Palma perquè el Consell pugui participar a la Festa de l’Estendard.

Impuls a la Diada a la Part Forana

També s’ha anunciat que la Diada de Mallorca comptarà amb un gran acte institucional a la Part Forana.

Així mateix, també se cercarà una data per a què el Consell de Mallorca es doni a conèixer com a institució amb un acte de lliurament de les Medalles d’Or i de Gratitud i els premis Jaume II.

El dictamen posa sobre la taula la possibilitat que segui el 24 d'abril, per coincidir amb la data que es constituí per primera vegada la institució l’any 1979.

Un altre aspecte que s’ha aprovat al document és sol·licitar al Govern de les Illes Balears, en coordinació amb la resta dels consells insulars, la possibilitat que un dels dies festius autonòmics pugui ser fixat per les institucions de cada illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.