Setmanari d'informació local - 138 anys

Política Lingüística concedeix ajuts a 34 actuacions en favor del català

6552

La Comissió d'Avaluació de la convocatòria d'ajudes per a actuacions de foment de l'ús de la llengua catalana va considerar que 19 de les 22 sol·licituds presentades, gestionada per la Direcció general de Política Lingüística de la Conselleria de Transparència, cultura i Esports, compleixen els requisits per rebre una subvenció.

L'objecte d'aquesta convocatòria és el de reconèixer actuacions que fomentin l'ús del català en la societat, segons informa el Govern en un comunicat.

En aquest sentit, entre les activitats que reben ajuda hi ha activitats de foment de la lectura en català, parelles lingüístiques, cinema a l'aire lliure en català, poesia, música i combat de glosses o material interactiu per emprar a l'aula.

En total han estat valorades positivament 34 de les actuacions presentades per aquests dinou sol·licitants, que com a màxim podien rebre un total de 20.000 euros, independentment de les activitats presentades.

Així, l'Ajuntament de Alcúdia, amb 5 activitats admeses en la convocatòria, és una de les entitats que rep el màxim d'ajuda, juntament amb l'Obra Cultural Balear, que ha presentat el treball que realitza a través de la Xarxa territorial.

L'Associació Pa i Mel, amb 3 activitats admeses, el material interactiu per aprendre català a l'escola presentat per l'Institut Francesc de Borja Moll, i els tallers de teatre escolar i el cinema a l'aire lliure de l'Ajuntament de Son Servera, han obtingut les majors puntuacions, superant les ajudes concedides els 10.000 euros en cada cas.

Fomentar el català

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha assegurat que «volíem tornat a donar suport a activitats que fan altres institucions que fomenten l'ús de la llengua catalana. El nostre objectiu és consolidar aquesta línia d'ajudes i donar suport a les entitats que es preocupen per fomentar l'ús del català en la societat».

Per la seva banda, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, ha matisat que «l'any que ve volem arribem encara a més gent, ampliant la convocatòria a ajuntaments majors -aquest any les ajudes han estat para consistoris de menys de 20.000 habitants - i esperem augmentar també la dotació».

Les activitats subvencionades han suposat una despesa total de 208.338 euros, mentre que el suport rebut per part de la Direcció general de Política Lingüística, mitjançant aquesta convocatòria d'ajudes, aconsegueix els 129.878 euros.

Tal com establien les bases, la quantitat màxima que podia rebre un sol beneficiari era de 20.000 euros. Podien optar a aquesta convocatòria els ajuntaments de menys de 20.000 habitants i les associacions o entitats sense ànim de lucre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.