Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell reconeixerà, finalment, el 31 de desembre com la Diada de Mallorca

El dictamen elaborat per la comissió presidida per Lluís Apesteguia assenyala com la data idònia per celebrar la Diada de Mallorca el 31 de desembre

6550
PALMA - ANTIGA IMATGE DE 1929 DE LA FESTA DE L'ESTENDARD A LA PLAÇA DE CORT. (arxiu Ultima Hora - FAM) | ULTIMA HORA

La Comissió Especial sobre la Diada de Mallorca ha aprovat proposar al ple del Consell de Mallorca que proclami, oficialment, com a Diada de Mallorca el 31 de desembre. Aquesta Comissió Especial va ser creada arran de l'acord del ple del Consell de Mallorca de dia 12 novembre de 2015 i constituïda el 25 de gener de 2016 amb l'objectiu d'estudiar i proposar al Ple de la Institució insular una proposta de dia alternatiu a l'actual 12 de setembre com el més adient per celebrar la Diada de Mallorca.

Les raons que aporta la Comissió, presidida per Lluís Apesteguia, són de caire legal, de rellevància, històriques, socials i populars, de participació ciutadana i de context cultural.

La Comissió recomana al plenari que es faci un esforç pel consens polític i proposa, també, que en els actes del 31 de desembre hi hagi sempre una reflexió sobre les guerres, els vençuts i els vencedors i sobre la convivència entre cultures i religions.

Donaran suport al dictamen els consellers de les formacions que participen del govern insular: PSIB, MÉS per Mallorca i Podem i gairebé amb tota seguretat, també s'hi afegiran els consellers d'El PI.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.