Setmanari d'informació local - 138 anys

Treballant en el llarg camí de la inclusió

La Fundació Barceló explica la seva tasca per a la integració amb la vista posada al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra demà

6460
Un nin i una nina amb discapacitat visual, mentre estudien, a la imatge. | Fundació Barceló

A Guatemala es calcula que només un 14 % de la població discapacitada té accés a l'educació i la majoria d'ells no acaben ni l'educació primària. Per aquest motiu, fa diversos anys que la Fundació Barceló, juntament amb l'ONG «Senderos de la Maí, ofereix ajuda econòmica a nens indígenes del departament de Sololá (Guatemala), principalment amb sordesa profunda i ceguera total o visió molt baixa.

Aquest any, la Fundació ha aportat 20.000 euros al projecte, que serviran per escolaritzar a 86 nens discapacitats, tant a l'Escola de Sords de Panajachel, com en el mòdul d'educació secundària de l'Institut Nacional d'Educació. Així mateix es contractaran diversos docents, s'impartiran tallers de llengua de signes als mestres de col·legis on hi ha nins d'integració i se'ls ensenyaran les eines bàsiques de comunicació.

Amb aquest projecte, la Fundació Barceló pretén contribuir a la millora de la salut, l'educació i les condicions de vida dels nens amb discapacitats per intentar aconseguir la seva integració social en escoles regulars. A l'hora de seleccionar el lloc on destinar les ajudes, tenen en compte les condicions de vida, el nivell de salut general de la població així com el nivell educatiu. La Fundació aprofita que demà és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per recordar la seva feina en aquest àmbit i contribuir així a una major sensibilització de la societat illenca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.