Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença 'Emergències' el cicle de llibres i converses sobre polítiques culturals

6266
Cicle de llibres i converses sobre polítiques culturals.

A partir d'aquest dimecres, 23 de novembre, la llibreria Drac Màgic de Palma acollirà 'Emergència', un cicle de llibres i converses sobre polítiques culturals amb els seus autors que tendrà lloc a partir de les 19:30 hores. L'objectiu és tractar el debat que s'ha obert en aquests darrers anys sobre quines han de ser les relacions entre les institucions i la cultura.


El cicle s'estructura entorn de quatre presentacions de llibres que cerquen estimular aquest debat. Per la seva banda, els assistents disposaran d'un temps per interpel·lar als autors després de cada presentació.
El 23 de novembre, Jaron Rowan i el seu llibre 'Cultura libre de Estado' on planteja un espai intermedi entre els conceptes públic i privat, el denominat «procomú»; donaran el sus al cicle.


El 30 de novembre, el president de l'Associació Catalana de Crítics d'Art, Joan Maria Minguet, parlarà del seu dietari 'A contra-temps'. Es farà un recorregut des de l'any 1992, l'any de les olimpíades, fins al 2010, l'any anterior al 15M, «un recorregut necessari per explicar allà on som».


El 7 de desembre, Jordi Oliveras, presenta el recull de texts que ha coordinat 'Cultura en tensió'. Tots neixen de les dinàmiques i reflexions que es donen en l'entorn de nativa.cat i es planteja la qüestió: Podem entendre la cultura com una forma de pacificació o porta sempre implícita tensió?


Finalment, es tancarà el cicle el 14 de desembre amb Gemma Carbó, directora de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació. El seu llibre 'L'assignatura pendent' aprofundeix en les relacions que s'estableixen entre les polítiques educatives i les culturals a través de divuit entrevistes.

El cicle l'impulsen dues organitzacions sense ànim de lucre, Afta Perfecta i Metamòrfiques, lligades al món de l'art, la cultura i l'educació. Així mateix, la proposta compta amb la col·laboració de la llibreria Drac Màgic, el Gremi de Llibreters de Mallorca i el Consell Insular de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.