Setmanari d'informació local - 138 anys

Condemnen a un any de presó a cinc de les feministes encausades

5400
Les feministes encausades es varen reunir amb l'administrador apostòlic del bisbat de Mallorca, Sebastià Taltavull, per tal d'arribar a un acord i no haver d'anar a judici.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a cinc de les conegudes com a 'feministes encausades' a un any de presó per un delicte contra la llibertat religiosa. En concret, per haver entrat a l'Església de Sant Miquel durant una missa l'any 2014, la qual varen interrompre amb consignes a favor del dret a l'avortament de les dones. Ho feien per protestar contra el projecte de llei Gallardón.

No resulta provat, per a l'Audiència, que una d'elles, M.F.,«intervingués en els fets».

La defensa volia la lliure absolució de les acusades, mentre que la Fiscalia demanava un any i mig de presó.  L'acusació particular, que exercia el Bisbat de Mallorca, es va adherir a aquesta petició, de manera que va rebaixar de 4 anys a 1,5 anys la seva sol·licitud inicial de condemna.

Durant el judici, que va tenir lloc els dies 29 i 30 de setembre, les joves varen explicar que no sabien que en aquells moments se celebràs una missa a l'església de Sant Miquel. Però, segons la sentència, «aquesta Sala no té cap dubte que els acusats sabien que s'estava celebrant missa».

A més, s'argumenta que «els acusats pertanyen a un grup organitzat».

La sentència, que es pot recórrer davant del Tribunal Suprem, també apunta que «el fonamental dret de manifestació no pot impedir el dret a la llibertat religiosa». 

Els fets, segons la sentència

«El dia 9 de febrer de 2014, diumenge, sent aproximadament les 12:10 del dematí, un grup d'unes trenta persones aproximadament, entre els quals es trobaven els acusats L.D., J.F, P.H., M.F., i A.B.,  sabent de l'acte que allí es practicava, varen penetrar a la Església de Sant Miquel de Palma on se celebrava la missa de diumenge a les 12
hores, com s'ha estat celebrant com a mínim des de fa trenta anys. Els acusats juntament amb els altres individus no identificats (excepte un menor d'edat ja jutjat i condemnat per sentència ferma) varen avançar en massa pel passadís aproximadament fins a la meitat del temple, cridant a l'uníson i repetidament les frases 'fora rosaris dels nostres ovaris. Avortament lliure i gratuït', desplegant una pancarta amb el mateix lema i altres símbols.

Això va provocar la interrupció de la cerimònia religiosa, produint temor, nerviosisme i afectació al personal de l'Església i als feligresos, que en nombre de 200 a 300 persones aproximadament participaven de la celebració
religiosa.

Personal de l'Església de Sant Miquel i alguns feligresos formant barrera i estenent els braços i les mans, sense escomesa física, varen aconseguir fer retrocedir el grup fins a la sortida, durant aquest procés varen continuar els
crits de consignes.

No hi va haver per part de cap persona agressió, escomesa o maltractament físic.

Un cop desallotjats els acusats, el Sacerdot va tranquil·litzar els feligresos i la missa es va poder reprendre, sent que va estar interrompuda uns deu minuts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.