Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Rosselló: «L'esperit de SolarNit és apostar per artistes locals i internacionals»

Els dies 2 i 3 de setembre, divendres i dissabte respectivament, en recinte Son Fusteret de Palma acull el Festival internacional de música indie SolarNit. El director del segell discogràfic Primeros Pasitos i organitzador d'aquest esdeveniment, Sebastià Rosselló, explica a dBalears les novetats d'aquesta tercera edició del festival i les actuacions que es trobarà el públic.

dBalears: Aquest any el festival presenta una gran quantitat de canvis, com per exemple el seu nom i el número d'actuacions. A què es deuen aquestes modificacions?

Sebastià Rosselló: El canvi de nom de SolarFest a SolarNit és per poder diferenciar-nos d'un altre festival que hi ha a Holanda. Vàrem seleccionar SolarNit pel punt de contradicció entre dia i nit i, a més, per poder mantenir Solar i així aportar continuïtat al nom.

El cartell té el mateix esperit amb bandes internacionals i suport a les bandes locals, hi ha hagut retallades de pressupost però amb la mateixa filosofia. A més hi haurà food trucks, una sorpresa del local Sabotage i els menors de 12 anys no han de pagar entrada.

dB: És notable la presència d'artistes locals al cartell. Per què vos decantau per aquest model?

S.R.: En proporció hi ha aproximadament la mateixa quantitat d'artistes locals que internacionals, però ens agrada promocionar als artistes d'aquí. Aquest any un dels caps de cartell és un grup local, L.A. Hem comptat amb ell perquè és l'artista local 'indie' més important de Mallorca i té una vocació internacional. A més, farà el seu únic concert elèctric d'aquest estiu. També actuarà Joan Miquel Oliver, excomponent d'Antònia Font; ens agrada el seu punt diferent, encara que no sigui marcadament 'indie', i ens permetrà arriba a un altre tipus de públic.

dB: Hi ha artistes internacionals, sobretot britànics. Quins són els seus criteris de selecció?

S.R.: Nosaltres som fans de la música britànica. Els americans són més complicats de dur, a més la proximitat geogràfica dels artistes europeus facilita temes com el transport.

dB: Creu que la música indie funciona a les Illes Balears?

S.R.: Hi ha un públic al qual li agrada l''indie', però òbviament no és el majoritari. Nosaltres estam especialitzats en aquesta música però no és fàcil, no tothom coneix aquests tipus de grups i els que es fan més populars, pugen molt el seu preu. Mallorca no et garanteix dur a Lori Meyers o Vetusta Morla... No tenim ajuda, el nostre pressupost és privat i això complica molt les coses. És difícil cercar artistes que siguin més o menys coneguts a un bon preu.

dB: Com animaria a la gent que encara no té entrades a fer-se amb la seva?

S.R.: El nostre principal al·licient és que es tracta d'un festival internacional 'indie' a Mallorca. Ja que existeix aquesta iniciativa se li ha de donar suport. També és una bona oportunitat per poder veure artistes interessants. Hem d'anar creixent junts, és el nostre esperit.

Les persones que estiguin interessades poden adquirir les entrades al següent link: http://solarnit.com/entradas.html

Les actuacions que es podran gaudir al Festival són:

Divendres 2 de setembre

- Escenari SolarNit

21:30hs : Chucho

23:15hs : Joan Miquel Oliver

01:00hs : Toy

- Escenari Sabotage

20:00hs : Suis Djs

20:45hs : Ice Crime

22:30hs : Lois

00:15hs : Kero Kero Bonito

02:15hs : Dj Surda

Dissabte 3 de setembre

- Escenari SolarNit

21:30hs : Donallop

23:15hs : Fujiya & Miyagi

01:00hs : L.A.

- Escenari Sabotage

20.00hs : Suis Djs

20:45hs : The Indian Summer

22:30hs : Lili's House

00:15hs : Ten Bears

02:15hs : Ley Dj

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.