Setmanari d'informació local - 138 anys

De plat del dia: Sopa de Cabra

4702

El Museu de sa Jugueta està situat al carrer de la Campana, 7 de Palma, un carreró entre les esglésies de sant Francesc i santa Eulàlia.

Allà s'hi pot veure una de les col·leccions de juguetes més importants d'Europa, la col·lecció del Col·lecció de Ton Boig, o sia n'Antoni Roig Clar, que va començar la a recopilar joguines a Barcelona l'any 1975. Des d’aquell moment, ha adquirit peces i ha recollit donacions de particulars fins a arribar a les set mil peces de tota mena de juguetes. Al Museu s'hi pot veure una selecció d’unes tres mil peces, les més representatives d’aquesta col·lecció.

Al Museu de sa Jugueta també s'hi pot menjar. Es pot gaudir dels enginyosos menús elaborats per en Pere Debon, exbateria del grup Antònia Font i servits pel seu germà i excantant del grup, Pau Debon, qui, a més a més, elabora, cada dia, diversos pans: amb panses, amb pipes...

Aquesta setmana el menú és:

Entrant de pa dolç amb sobrassada

Primers:

- ensalada de canonges amb formatge blau i pera

- vol au vent de bolets

Segons:

- pitrera d'indiot amb pesto de mostassa

- tàrtar de pèsols amb alvocat i mascarpone

Postres:

- amargos amb gelat

- sopa de meló, aranja rosa i herba-sana

Tot deliciós. Però dimecres el plat fort era Sopa. Sopa de Cabra. Josep Thió i Gerard Quintana, els components més carismàtics de la banda gironina que és a punt de complir trenta anys, eren al Museu de sa Jugueta per presentar el seu concert del 12 d'agost a Porreres. Els acompanyava la batlessa de la població, Francisca Mora i Antonio Rubio, qui havia estat una de les veus més sensuals de la radiodifusió mallorquina quan feia de locutor de Los Cuarenta Principales a Ràdio Mallorca, i ara reconvertit en promotor d'esdeveniments culturals, feia de mestre de cerimònies.

Sopa de cabra és una de les bandes més exitoses del nostre país: ha enregistrat onze discos d’estudi i quatre en directe, ha aconseguit tres discos d’or, un de platí i la fita d’haver enregistrat el disc de pop rock en català més venut de la història, el 'Ben endins'. El 2011 Sopa de Cabra va aconseguir una fita que cap altre grup que canta en català ha estat capaç d’igualar: Omplir tres dies seguits el Palau Sant Jordi de Barcelona.

Al Museu de sa Jugueta, mentre en Pau Debon demanava quin plat volem de primer i quin de segon, periodistes de diversos mitjans feien les seves preguntes rituals als components de Sopa de Cabra i aquests, sense rompre el ritual, contestaven des d'aquesta posició que han assolit després de tants d'anys de passejar-se per aquesta variant dels altars dita escenaris: mig estrella del rock, mig guru iogui.

«El de Porreres serà un concert antològic».

«la gira dels 30 anys només inclourà concerts a Londres, Madrid i Barcelona».

«El mallorquí és el millor públic que tenim».

«El temps no és un enemic, és un aliat»

«Les bandes de rock no s'haurien de crear als setze anys, sinó quan en tens cinquanta. Durarien més».

«La vida és com pujar una muntanya».

La conversa formal esdevé més informal a mesura que ens serveixen els plats. Els Sopa recorden que varen coincidir amb els Antònia Font en alguns concerts. Thió explica que «quan vaig sentir el disc 'A Rússia' «em va fer ràbia de bo que era...» «Aquell disc va ser una revolució!».

- «Els recomanaríeu que tornassin als Antònia Font?». Resposta diplomàtica: «si tornàssin, segur que molta gent ho celebraria».

Arriba l'hora de les postres: és el moment de regalar una guitarra signada per tots els components de Sopa de Cabra a la persona afortunada en el concurs que s'ha fet a través de FaceBook. N'arriben dues de persones a recollir el premi: en Manolo, de Valldemossa i na Natàlia, valldemossina de Perpinyà.

En Gerard, en Josep i la batlessa els lliuren el regal que recullen emocionats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.