Setmanari d'informació local - 138 anys

Castro assegura que «és absolutament fals» que rebés favors de la Policia Local de Palma

4548
El jutge ha assegurat que mai ha estat «a cap Templo del Faraón». | E.P

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, ha titllat «d'absolutament fals» que rebés serveis gratuïts per part d'un dels clubs investigats en la causa que apunta a una trama d'extorsions i amenaces a empresaris dins de la Policia Local de Palma amb la connivència d'alts càrrecs polítics.

En declaracions als mitjans a la sortida dels Jutjats de Via Alemanya, el jutge ha asseverat que mai ha estat «a cap 'Templo del Faraón'» -nom del local en qüestió-, i ha recriminat que els agents de la Guàrdia Civil que van prendre declaració a l'imputat que va esmentar al magistrat «només fessin constar el meu nom» i «no aprofundissin més».

«Si creuen que és tan rellevant, per què van ser tan curts de mires?», s'ha preguntat Castro. «Pregaria que es demostri [aquest fet] i que el jutge instructor es prengui això de debò», ha declarat en relació amb aquests fets, publicats aquest divendres.

En la compareixença, el detingut, Nicanor Góngora -agent de la Policia-, en ser preguntat sobre si al 'Templo del Faraón' es convidava a funcionaris dels cossos de seguretat o a membres de l'administració de justícia, va manifestar ser coneixedor que al lloc acudien diversos càrrecs entre els qui es trobava Castro.

Sobre aquest tema, el jutge ha manifestat que «sembla que és l'única al·lusió a la meva persona» en el sumari de la Policia Local -el secret de la qual va ser aixecat fa dues setmanes- i, encara que ha manifestat desconèixer si «hi ha algun tipus de malícia» o per part de l'encausat o pels qui van transcriure la declaració, ha afirmat que coneix a determinades persones que s'esmenten en la deposició però «és quelcom irrellevant».

«Ens reuníem de tant en tant i menjàvem junts, però aquí s'acabava la festa», ha recalcat Castro, qui ha insistit que, així com «podia haver anat a prendre una copa, mai he anat al Templo del Faraón». En el mateix sentit, Castro ha insistit en «que venguin els testimonis que haguessin pogut veure'm i s'investigui si he rebut serveis gratuïts o pagant». «Res d'això s'ha fet», ha conclòs el magistrat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.