Setmanari d'informació local - 138 anys

Manifestació contra la precarietat d'AENA: «Visc a l’aeroport i faig torns a casa»

4106
Els manifestants han corejat la consigna «Aena consent, el treballador es ressent». | UGT

Més de 150 treballadors de l'aeroport de Palma s'han manifestat aquest dimarts a Son Sant Joan per protestar contra la precarietat laboral. Treballadors de terra, neteja, seguretat i altres serveis han participat a la manifestació convocada per UGT, amb trajecte entre la zona de sortides de l'aeroport i l'edifici d'Aena, on s'ha registrat un manifest dirigit al director de Son Sant Joan, Jose Antonio Álvarez.

«Visc a l’aeroport i faig torns a casa»

Els manifestants han corejat la consigna «Aena consent, el treballador es ressent» i han portat cartells en els quals es podia llegir «Visc a l'aeroport, i faig torns a casa».

El responsable del sector aeri d'UGT, José Cambrón, ha culpat Aena de la «precarietat extrema» de la majoria dels treballadors de l'aeroport per atorgar llicències d'explotació de serveis a preus molt baixos que no garanteixen qualitat en l'ocupació.

El responsable d’UGT a l’aeorport assegura que «les darreres rebaixes del preu màxim que imposa Aena en els plecs de condicions a les empreses que opten als contractes situen els preus d'explotació fins a límits que queden fora de la lògica del mercat».

Cambrón ha recordat que hi ha empleats amb contractes de deu hores que es veuen obligats a treballar fins a tres empreses «per aconseguir un sou que no supera els mil euros», i que altres empleats han de realitzar més hores extres de les permeses.

Cambrón ha reclamat «treball digne» i ha demanat que Aena «no adjudiqui els drets d'explotació a les empreses més cutres». En aquest sentit, el sindicalista ha assegurat que «volem que Aena sàpiga que no ens quedarem de braços creuats davant la creixent precarietat laboral: seguirem cridant a la porta del director de l'aeroport fins que se'ns reconegui el dret a una vida digna».

Altres veus assenyalen Cambrón com a responsable

D’altra banda, espais de comunicació com el Punto de Mira de la cadena SER Mallorca han recollit durant les darreres setmanes el testimoni de treballadors que assenyalen Cambrón com a «responsable en part de les actuals condicions», donat que foren acceptades durant les negociacions amb l'empresa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.