Setmanari d'informació local - 138 anys

Temperatures il·legals dins les aules de l'IES Son Pacs

3822

Un grup de professors de l'IES Son Pacs de Palma denuncien que estan patint temperatures per damunt del que marca la llei vigent.

El Reial Decret de Seguretat i Salut als Llocs de Feina estableix que en els locals tancats on es facin treballs sedentaris propis d'oficines o similars la temperatura ha d'estar compresa entre 17 i 27ºC, i la humitat relativa ha d'estar compresa entre el 30 i el 70 per cent.

No obstant això, els professors asseguren que, aquestes darreres setmanes, dins les aules i el barracó de l'institut, s'han superat els 30ºC de temperatura. Asseguren que «hi ha dies que el termòmetre marca 32ºC, situació que està generant marejos, ofegament, esgotament, malestar físic i psíquic», i afegeixen que només demanen que la Conselleria «vetlli pel compliment de la llei i posi fi a les temperatures il·legals que es registren a l'IES Son Pacs».

El setembre del curs passat 2014-2015, la Coordinació de Prevenció de Riscs Laborals del centre va comunicar a la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d'Educació i Universitat que no es complia la llei pel que fa les condicions ambientals del centre. Segons els educadors, a hores d'ara segueixen «esperant resposta».

Enguany, des de la Coordinació de Prevenció de Riscs Laborals, es tornarà a enviar instància a l’Administració demanant remei a un fet que «posa en risc la salut del professorat i l'alumnat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.