Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA denuncia la instal·lació d'antenes a l'església nova de Calonge

3608
L'església nova de Calonge fou construïda entre 1903 i 1909. | ARCA

L'entitat per a la conservació del Patrimoni Cultural de Mallorca ARCA ha manifestat la «preocupació» per la instal·lació d'antenes telefòniques a les torres campanars d'algunes esglésies del municipi de Santanyí.

En concret, l'antena de la parròquia ha estat desinstal·lada per pressió veïnal, segons informa l'associació, però les esglésies de Calonge i s'Alqueria Blanca mantenen aquests elements que «donen una mala imatge estètica dels edificis en qüestió i contradiuen la legislació en matèria de Patrimoni Històric».

L'església nova de Calonge és protegida al catàleg municipal de Santanyí; fou construïda entre 1903 i 1909, dins un estil neoromànic i amb els plànols de mossèn Antoni Maria Alcover.

ARCA s'ha adreçat al Consell de Mallorca i Ajuntament de Santanyí

ARCA ha demanat a l'Ajuntament de Santanyí i a la Direcció Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca que comprovin si les antenes telefòniques instal·lades als campanars de les esglésies de Calonge i s'Alqueria Blanca tenen els permisos corresponents i s'adapten a la llei de Patrimoni Històric. Si no fos així, ARCA ha demanat que aquestes antenes siguin retirades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.