Setmanari d'informació local - 138 anys

UM va rebre 86 mil euros de l'empresari de comunicació Jacinto Farrús

3130
Els processats han admès haver incorregut en delictes continuats de frau a l'administració, prevaricació, suborn passiu impropi, suborn actiu i destrucció de documents, mentre que se'ls ha retirat les acusacions per malversació de doblers públics. | E.P

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat a penes de presó, que seran substituïdes per multa, als exdirigents d'Unió Mallorquina (UM) Francesc Buils i Miquel Àngel Flaquer. Aquests s'han declarat culpables d'arribar a acords amb l'empresari i propietari de societats de comunicació Jacinto Farrús -qui també ha estat sentenciat- a fi que les seves empreses es veiessin beneficiades per l'Administració.

Nou de les deu persones assenyalades en aquesta desena peça del cas Voltor han estat condemnades: les acusacions han retirat les imputacions que apuntaven a l'exconseller d'Esports del Govern Mateu Cañellas.

Destrucció de documents o suborn

Els processats han admès haver incorregut en delictes continuats de frau a l'administració, prevaricació, suborn passiu impropi, suborn actiu i destrucció de documents, mentre que se'ls ha retirat les acusacions per malversació de doblers públics.

L'estratègia per afavorir Farrús

Buils i Flaquer van idear un pla dirigit a retribuir Farrús mitjançant contractacions alterades a l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur). Les mercantils de l'empresari pagaven a treballadors que en realitat treballaven a favor d'UM. Els acusats van decidir d'aquesta manera que una part finançaria de manera encoberta al partit i a canvi serien retribuïts amb contractes de l'Administració.

Els acusats han admès que Farrús va pagar material per als llocs on se celebraven les trobades i actes electorals d'UM, amb l'objectiu «d'afavorir econòmicament i de forma fraudulenta» el partit, segons es desprèn de les declaracions del fiscal anticorrupció Miquel Ángel Subirán

Fins a 86.346 euros van ser pagats de manera oculta a UM per la CBM Network de Farrús mitjançant aquest sistema.

Penes 

Flaquer ha estat condemnat a una multa de 8.100 euros i Buils haurà d'abonar 2.160 euros. D'altra banda, Farrús haurà de pagar 20.520 euros. L'exdirector gerent de l'Inestur, Antoni Oliver (multa de 3.360 euros); la cap d'àrea Luisa Tortella; el responsable econòmic de l'empresa pública Álvaro Llompart (3.840) i diversos administradors vinculats a les empreses de Farrús són altres dels inculpats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.