Setmanari d'informació local - 138 anys

Els residents de Palma gestionaran el destí d'un milió d'euros

3120
Una vegada fetes les valoracions, entre el 19 i 30 de setembre, es farà una votació final, on podran participar les persones empadronades a Palma majors de 16 anys | Ajuntament de Palma

La regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la directora general de l'àrea, Marina Orell, han presentat aquest dilluns el primer projecte de Pressuposts Participatius de l'Ajuntament de Palma. Un milió d'euros dels pressuposts municipals es destinaran «per primera vegada» perquè siguin gestionats de manera directa «per la ciutadania, que decidirà què volen o què consideren que és urgent i pertinent per a la ciutat», ha afirmat Frade.

La regidora també ha apuntat que «volem donar protagonisme als ciutadans i ciutadanes, no només donant veu i vot cada quatre anys, també donant representació continuada per opinar sobre què feim amb els diners públics i en quina necessitat és més adequat fer la inversió».

Del 16 de maig al 15 de juny

A partir de dia 16 de maig, i fins dia 15 de juny, es podran presentar les propostes. Una vegada fetes les valoracions, entre el 19 i 30 de setembre, es farà una votació final, en la qual podran participar les persones empadronades a Palma més grans de 16 anys, que decidiran les propostes que entraran en el pressupost de l'exercici següent, segons l'ordre de puntuació i fins a esgotar la dotació del milió d'euros destinat al projecte.

Frade ha afirmat que se sent «molt emocionada» amb aquest procés que ara s'engega i ha apuntat que «aquest primer pressupost participatiu és un projecte pilot que ens ha de servir per a fer diagnosi i anar creant el model per a Palma, un model que volem que es consolidi i pugui anar incrementant la seva partida pressupostària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.