Setmanari d'informació local - 138 anys

Mallorca, meca de la corrupció segons la BBC

2466

Mallorca, illa de vacances pels anglesos, es converteix també en un històric i inacabable niu de corrupció segons afirma el reportatge realitzat per la BBC.

La notícia, publicada a la web BBC.com, destaca que l’illa ha estat «saquejada per una màfia disfressada de partits polítics». I confirmen les informacions gràcies a les paraules de Jesus Jurado, vicepresident del Consell, qui recorda que en ocupar el seu càrrec va trobar «calaixos plens d’informes sobre construccions il·legals, un contracte de 50 anys amb garantia de beneficis amb una firma de gestió de residus i plans inflats d’infraestructures que incloïen carreteres i túnels que no duien a cap banda».
Des de la cadena britànica es fa ressò del judici del cas Nóos, que transcorre a Palma, com a exemple del primer cas judicial contra membres de la família reial espanyola.

Enumeració dels fets: túnel de Sóller, metro de Palma, PP i UM

La definició de Mallorca com una illa corrupta es basa també en un anàlisi històric, que s’inicia en els anys noranta amb una llarga llista d’escàndols polítics que tingueren lloc a l’illa. L’enumeració s’inicia amb el record de l’expresident del Govern Gabriel Cañellas (PP), qui va acceptar 300.000 euros d’un constructor en el cas “túnel de Sóller”. La BBC recorda que els mallorquins encara segueixen pagant el cost del famós túnel.

En aquesta línia, es recorda l’escàndol del metro de Palma, que va costar 350 milions d’euros i que només utilitzen 1,2 milions de passatgers a l’any (3.200 passatgers al dia).

I el record de les grans trames corruptes de l’illa també guarda un espai per als membres dels partits polítics mallorquins que han entrat a la presó. Els càlculs de la cadena británica ennumeren 16 expolítics del PP de Balears i 8 membres d’UM com a exemples de polítics enviats a la presó per corrupció.

Les investigacions de la BBC no conviden a l’optimisme pel que fa a una millor salut política per a Mallorca. Els britànics recorden que «les millores reals en economia són difícils de veure mentre els casos de corrupció s’acumulen juntament amb una crisi econòmica que es nega a acabar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.