Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a l'horari d'estiu

2420
A les dues de la matinada seran les tres. | Arxiu

Aquesta matinada comença l'horari d'estiu. Els rellotges s'avançaran una hora (a les 2.00 hores seran les 3.00) en compliment de la directriu europea de 1981 que regeix el canvi i que té per objectiu estalviar en despeses energètiques aprofitant millor la llum solar.

Segons l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), el canvi d'hora té un potencial d'estalvi a l'Estat espanyol d'uns 300 milions d'euros, és a dir un 5% del consum en il·luminació. D'aquesta quantitat, 90 milions corresponen a les llars, la qual cosa suposa un estalvi de sis euros per habitatge, mentre que els restants 210 milions es deuen als edificis del sector terciari (serveis) i de la indústria.

La directiva europea que obliga al canvi d'hora està incorporada a l'ordenament jurídic espanyol per un Reial decret de 2002. Per determinar el moment dels canvis horaris, s'ha tingut en compte el fet que a Espanya existeixen dues hores oficials, una per a la Península, Ceuta, Melilla i les Balears i una altra per a les Canàries.

El Reial decret de 2002 recull aquesta circumstància, amb la finalitat de garantir que la modificació horària s'efectuarà en el mateix instant en tot el territori; el que al seu torn contribueix a preservar la simultaneïtat del canvi en el conjunt dels països de la Unió Europea.

Fins el mes d'octubre
El període de l'hora d'estiu acaba l'últim diumenge del mes d'octubre de cada any, a les tres de la matinada (les dues de la matinada a les Canàries), moment en el qual l'hora oficial espanyola es retarda seixanta minuts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.