Setmanari d'informació local - 138 anys

Forteza: «Si decidim fer una producció pròpia no té sentit que neixi i mori després de sis funcions»

2322
Forteza ha considerat que s'han de «modernitzar i actualitzar» els estatuts, i que els processos de selecció dels futurs directors i responsables del teatre s'han de modificar amb l'objectiu que aquests no tinguin «interferències polítiques». | E.P

El vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, ha anunciat aquest divendres que Carlos Forteza Garau serà el nou director gerent del Teatre Principal de Palma. Forteza és gestor i assessor cultural especialitzat en arts escèniques, música i comunicació. El nou director desenvolupa tasques de gestió econòmica i de recursos humans, contractació artística, programació, comunicació i de patrocini al món cultural des de fa deu anys.

Les obres han de tenir recorregut més enllà de l'estrena

Forteza ha manifestat aquest divendres que «si decidim fer una producció pròpia no té sentit que neixi i mori després de sis funcions. Ha de tenir vocació de girar al voltant dels teatres amb col·laboració i diàleg amb aquests espais públics. No veig el sentit que es faci una producció nova i que després no tingui un recorregut més enllà de la seva estrena». Forteza s'ha mostrat «il·lusionat i entregat» i ha demanat temps i complicitat» per a la «temporada de transició».

Massa òpera

El nou director ha assenyalat que «cal millorar el nivell de les produccions per situar el teatre com a centre de producció, perquè ha de ser un reflex del millor que es fa a l'àmbit insular i estatal». En aquest sentit, Forteza aposta per una «programació equilibrada i variada» en què tinguin cabuda els artistes i companyies de l'illa i que alhora sigui una «plataforma per al talent emergent».

A més, Forteza ha considerat necessari «reequilibrar la programació» perquè «no té sentit» l'alt percentatge d'òpera. Ha de ser, ha afegit, un «teatre obert a la ciutadania, de tots i per a tots, accessible i inclusiu».

Independència dels directors i director adjunt

Finalment el nou càrrec ha considerat que s'han de «modernitzar i actualitzar» els estatuts, i que els processos de selecció dels futurs directors i responsables del teatre s'han de modificar amb l'objectiu que aquests no tinguin «interferències polítiques».

En el mateix sentit, ha avançat que plantejarà un «nou organigrama que reformuli l'actual i incorpori la figura del director adjunt». Per això, ha assenyalat que encara està «cercant» a la persona que ocuparà aquest càrrec i ha explicat que el director concentrarà les tasques de gestió i artístiques i el director adjunt funcionarà com a «suport i coordinació» d'aquestes tasques.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.