Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort se suma a la querella contra els crims del franquisme

2170
Segons Truyol «és necessari determinar qui va ser responsable dels crims que es cometeren». | E.P

La Junta de Govern ha aprovat avui dimecres que l’Ajuntament doni suport a la querella que investiga el Jutjat Nacional Criminal Federal número 1 de Buenos Aires, Argentina, pels crims contra la humanitat comesos a Palma durant la Guerra Civil i el franquisme.

La portaveu de l’equip municipal, Neus Truyol, ha explicat que l’adhesió a la querella dels tribunals argentins respon la necessitat de «recuperar la normalitat democràtica». Segons Truyol «és necessari determinar qui va ser responsable dels crims que es cometeren». La portaveu ha recordat que a la querella s’hi han presentat familiars i associacions que representen 32 víctimes de les Balears, de les quals diverses vivien a Palma; «una d’elles fou el batle de Ciutat, Emili Darder», ha recordat Truyol.

La querella a la qual s'adhereix l'Ajuntament va ser presentada per l'associació 'Memòria de Mallorca' emparant-se pel principi de justícia universal el 14 d'abril de 2010. L'objectiu és que s'investiguin els crims comesos durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, s'identifiqui als seus responsables i se'ls sancioni de manera penal. La querella inclou unes 1.600 víctimes, actualment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.