Setmanari d'informació local - 138 anys

1,8 milions d’euros per fer front a la sequera

2102

El portaveu del Govern, Marc Pons, ha anunciat un increment en les ajudes a l'agricultura per fer front a la sequera, que es concreten en una partida d'1,8 milions d'euros del fons de contingència a la Conselleria d'Agricultura i la modificació del Pla Estratègic de Subvencions per afegir noves línies gestionades pel fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba).

Segons ha informat Pons durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, s'ha autoritzat destinar 1.800.000 euros del fons de contingència a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per pal·liar els efectes de la sequera. En concret, es tramitarà una modificació de crèdit que gestionarà el Fons de Garantia Agrària i Pesquera (Fogaiba).

La mesura ve motivada per les escasses precipitacions dels últims mesos, que han provocat, d'una banda, una baixa producció de farratges destinats a l'alimentació animal, el que posa en perill la viabilitat d'explotacions ramaderes i, de l'altra, ha facilitat l’aparició de plagues i malalties en el sector ramader.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.