Setmanari d'informació local - 138 anys

Sus a la Setmana del llibre en Català amb la dona com a eix principal

2060
L'escriptora Rosa Planas va ser la pregonera d'enguany. | Gremi de Llibreters de Mallorca

Aquest dimarts s'ha donat el tret de sortida a les XXVI Setmana del llibre en Català (i la dona). Un acte centrat en la figura de la dona, tant des d'una perspectiva de lectora com d'escriptora i llibretera.

Un acte que se celebrava a Can Alcover de Palma amb l'assistència de diverses personalitats del món literari i cultural de Mallorca.

La pregonera d'aquesta edició, l'escriptora i filòloga Rosa Planas, en el seu discurs, feia un repàs a les llibreries que en els darrers anys han hagut de tancar les seves portes a Palma per mor de la crisi econòmica. Un emotiu i aplaudit discurs en el qual Planas destacava el paper de la dona en el món literari.

Al llarg de l'acte altres intervencions destacades foren les del president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, la de la Directora de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach o la del Vicepresident del Consell de Mallorca i cap de cultura, patrimoni i esports, Francesc Miralles. També la del regidor de Cultura, Patrimoni, memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, el qual aprofitava l'avinentesa per anunciar que el consistori publicarà l'any 2017 una biografia d'Aina Moll el 2017.

La Setmana del Llibre en Català d'aquest 2016 canvia la ubicació dels darrers anys de la capella de la Misericòrdia a les llibreries. En total 12 establiments de Palma i Inca seran els protagonistes d'aquests deu dies de llibres en català: Llibreria Drac Màgic, Llibreria Jaume de Montsó, Literanta Llibres i Cafè, Llibreria Lluna, Quart Creixent, Born de Llibres, Embat Llibres, La Biblioteca de Babel, Agapea, Abacus, Llibreria Àlia i Espirafocs Llibres.

La XXVII Setmana del Llibre en Català (i la dona) està farcida d'activitats, podeu consultar el calendari clicant aquí.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.