Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Oficina Antidesnonaments de Palma paralitza 33 desnonaments

1355
Antoni Noguera i Margalida Llobera durant la presentació dels resultats. | E.P.

L'Oficina Antidenonaments de Palma ha obert 405 expedients des de la seva creació fa sis mesos, en els quals ha intervingut en 63 desnonaments que ja tenien data, en casos de lloguer o hipoteca, dels quals n'ha paralitzats 33.

De la resta, s'han ajornat 23 desnonaments mentre que dos casos han estat derivats al Servei d'Acolliment Familiar (SAM), quatre al Patronat d'Habitatge i un a Palma Habitada.

Així ho ha anunciat aquest dissabte el tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Antoni Noguera, acompanyat de la coordinadora de l'oficina, Margalida Llobera, que han explicat que s'han aconseguit dotze reestructuracions de deute o acords amb bancs i quatre dacions en pagament o condonacions del deute.

Expedients
L'Oficina ha obert un total de 405 expedients, dels quals 175 eren lloguers, 200 eren hipotecaris i 30 casos eren d'ocupació il·legal. De tots ells, 63 casos eren desnonaments que ja tenien data: 39 de lloguer i 24 hipotecaris. 33 han estat paralitzats amb èxit (nou per pagament o acord amb els propietaris, en cas de lloguer, i 24 amb entitats bancàries), mentre que s'han ajornat 23.

D'aquesta manera, els set casos en els quals ha estat impossible detenir el desnonament han estat derivats al servei d'acolliment familiar (SAM), al patronat d'habitatge i a Palma Habitada. Així mateix, s'han sol·licitat 15 lloguers socials amb entitats bancàries, dels quals ja s'han concedit cinc.

D'altra banda, hi ha pendents de resolució 30 sol·licituds d'aplicació de codi de bones pràctiques, mentre que s'han signat o acordat dotze reestructuracions de deute amb bancs i quatre dacions en pagament o condonacions de deute.

Paral·lelament, l'Oficina està esperant documentació necessària per poder negociar amb les entitats bancàries i arribar a acords en altres expedients hipotecaris en els quals s'està treballant. El centre compta amb set treballadors: tres treballadors socials, un economista, dos advocats i un auxiliar administratiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.