Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

FEHM: «La implantació de l'impost turístic suposaria pèrdues milionàries per a l’economia de les Balears»

1278
La presidenta de la FEHM, Inmaculada de Benito en una imatge d'arxiu. | FEHM

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha assegurat aquest dijous que la possible implantació de l'impost turístic l’any 2016 «suposaria pèrdues milionàries per a les empreses i per a l’economia de les Balears». La seva presidenta, Immaculada Benito lamenta la precipitació de l'anunci, la manca de consens i reitera que la política turística «no pot centrar-se només en el disseny d'un impost» tal com s'ha anunciat aquest dijous.

Des de la FEHM manifesten «la sorpresa» que els ha suposat l'anunci fet pel conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló en la seva compareixença a la Comissió de Turisme del Parlament sobre l'impost turístic.

«Esperem que la política turística d'aquesta comunitat no se centri únicament en el desenvolupament d'un impost i esperem més que es faci amb el consens amb el sector empresarial tal com el Govern havia anunciat, no a través de la imposició i sense tenir en compte els criteris econòmics i, per tant, llastant la competitivitat de la destinació i de les empreses», ha assegurat Benito.

La FEHM, a més, diu que l'impost turístic s'havia plantejat «sempre que no hi hagués el finançament adequat per balears» i hi afegeix, «ens costa creure que Balears no sigui capaç, com estan fent altres comunitats turístiques, de construir acords amb el Govern d'Espanya per aconseguir finançament addicional, sense lacrar la competitivitat de la destinació i de les empreses».

Benito també ha assegurat que «des de les Balears, l'única solució i l'única proposta que a la manca de finançament es planteja és la d'incrementar la pressió fiscal a les empreses, sense mesurar les conseqüències que això pot tenir en l'economia de les Balears en el seu conjunt».

La Federació espera, durant els pròxims dies, «poder conèixer en profunditat aquestes propostes que de manera genèrica s'han llançat i poder treballar sobre elles», i «intentar convèncer a l'executiu que l'increment de la pressió fiscal i la generació d'un nou impost és una mala mesura en un bon moment econòmic i que les conseqüències en l'economia de les Balears poden ser irreparables amb efecte sobre la la inversió portant-la a la seva paralització, sobre l'ocupació, el benestar i la riquesa».

«Si es complís el que ha anunciat el conseller, la posada en marxa de l'impost el 2016, s'incompliria la promesa del Govern de generar espais de treball conjunts i sota el consens, apropant els temps econòmics als temps polítics per danyar el mínim possible l'economia de les Balears. Els contractes del 2016 estan signats», assegura la presidenta. En aquest sentit, «esperem tenir reunions pròximament en què puguem abordar aquests temes i obrir aquests espais de diàleg que tant la FEHM com el Govern havien ofert i que de moment no s'han desenvolupat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.