Setmanari d'informació local - 138 anys

Biel Barceló assisteix a l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya

El vicepresident hi ha assistit en representació del Govern de les Illes Balears

1214
El vicepresident Biel Barceló saluda el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, després de l'acte institucional de la Diada. | CAIB

El vicepresident Biel Barceló ha assistit aquest dimecres a l’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya en representació del Govern de les Illes Balears.

Aquest acte, organitzat conjuntament pel Govern de la Generalitat i pel Parlament de Catalunya i que ha tingut lloc a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, ha resseguit l'evolució de Catalunya a partir del paper que han tingut les biblioteques, amb l'objectiu d'homenatjar aquestes institucions culturals amb motiu del centenari de la xarxa pública creada per la Mancomunitat. L'acte, conduït per l'actor Pep Cruz, ha donat protagonisme a la microhistòria de Catalunya continguda als relats personals de bibliotecaris d'arreu del país.

L'altre gran fil conductor ha estat la commemoració dels 750 anys del naixement de Ramon Muntaner. A partir d'un relat elaborat per l'escriptor Albert Sánchez Piñol, l'artista audiovisual Franc Aleu ha pres com a inspiració les quatre grans cròniques medievals catalanes, la més llarga de les quals la de Muntaner, per repassar, amb la projecció d'un audiovisual a la façana renaixentista del Palau de la Generalitat, la història de Catalunya.

Les efemèrides que s'han recordat aquest any són: els 700 anys de la mort de Ramon Llull; els 750 del naixement de Ramon Muntaner; els 150 del naixement d'Enric Morera; els 100 del naixement de Neus Català; els 100 de la creació de la xarxa de biblioteques públiques; els 75 de l'afusellament del president Companys, i els 20 de la mort d'Ovidi Montllor.

A l'acte hi han participat, amb interpretacions musicals i lectures de textos, l'Orfeó Català, dirigit per Josep Vila; la Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons; la colla sardanista Mare Nostrum; els ballarins Xavier Bagà, Bebeto Cidra, Marina CidraCesc Gelabert i Glòria Gella; els actors Sílvia Bel, Pep CruzVicky Peña, Mercè Pons i Rosa Renom; les cantants Alba Carmona i Ilona Schneider, i el guitarrista Toti Soler. La música de l'espectacle, l'ha compost Salvador Brotons i ha estat interpretada per la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció del mateix autor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.