Setmanari d'informació local - 138 anys

Les reaccions a les paraules de Miquel Ensenyat

1164
Miquel Ensenyat en una imatge d'arxiu. | Arxiu dB

D’ençà de les declaracions del president del Consell de Mallorca, han estat moltes les veus que s’hi ha mostrat favorables i contràries.


Per la seva part l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) dóna suport al president del Consell davant «els exabruptes del president extremeny, Fernández Vara, que ha declarat que sobra la gent així».
El president Ensenyat, diuen, «no ha fet altra cosa que posar el dit a la nafra quan ha denunciat el dèficit de finançament històric que pateixen les illes Balears, quan comunitats autònomes com Extremadura són altament beneficiades amb inversions estatals».

Fernández Vara, segueixen, «no ha contradit ni una sola de les dades aportades pel president de Mallorca i tot i així ha afirmat que no té raó, que fa un mal brutal al país, i que destrueix amb el seu discurs».

Des de l’ASM asseguren que «declaracions assenyades i valentes com la del president Ensenyat són, sense cap dubte, molt aclaridores en aquest aspecte. És evident que és per aquest motiu que han molestat tant al senyor Fernández Vara».

Biel Barceló
El vicepresident del Govern, Biel Barceló, també s'ha referit aquest dilluns a la polèmica per les declaracions d'Ensenyat Ensenyat afirmant que el Govern central «li va bé» que hi hagi conflictes entre regions per aquest motiu.

«Al Govern de l'Estat li va bé que hi hagi conflictes regionals i que mirem el que rep un i rep l'altre», ha assegurat Barceló sobre la polèmica nascuda després que Ensenyat digués que Josep Antoni Duran Lleida tenia raó quan va afirmar fa anys que «els pagesos d'Extremadura cobraven un sou per quedar-se asseguts al bar mentre els catalans no podien comercialitzar el seu producte i es feia malbé».

Segons Barceló, «l'exemple va ser desafortunat, perquè ni els ciutadans d'Extremadura ni els de Balears són responsables d'aquesta situació», però la carta que va escriure posteriorment Ensenyat, detallant els problemes de finançament de Balears «és impecable», ha assegurat en declaracions als mitjans.

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme considera que aquesta carta «demostra una realitat i una situació innegable que és la de perjudici, perquè el ciutadà de les Illes Balears rep menys diners per a educació, universitat i despesa social que qualsevol altre ciutadà de l'estat espanyol».

Partit Popular
El Grup del PP al Consell de Mallorca exigirà al president del govern insular, Miquel Ensenyat, que es retracti i demani disculpes a les institucions i els ciutadans d’Extremadura en relació a les declaracions que ha efectuat aquests passats dies i que han merescut, diuen, «el rebuig d’amplis sectors representatius d’aquesta Comunitat Autònoma».

Així ho ha anunciat aquest dilluns el portaveu del PP al Consell, Mauricio Rovira, que ha donat a conèixer la presentació d’una moció en aquest sentit que serà debatuda a la sessió plenària ordinària prevista per a la setmana vinent.

En paraules del portaveu popular, el president insular «ha menyspreat greument els ciutadans d’un territori de l’Estat i ha traslladat una imatge del Consell sectària, radical, extremista i profundament intransigent».
Rovira ha incidit en el fet que tot i recolzar plenament les reclamacions del Consell i de la resta d’institucions de les Illes per a millorar el sistema de finançament de Mallorca i de totes les Illes Balears, «el PP no pot acceptar de cap de les maneres que el president Ensenyat converteixi la institució que encapçala en el seu particular camp de batalla, denigrant la gent d’altres pobles i territoris i donant una imatge dels mallorquins que res té a veure amb la realitat d’un poble educat i acollidor, que expressa les nostres idees des del respecte i la moderació».

A la moció que el PP presentarà a la consideració dels membres plenaris, s’exigirà al president del Consell que demani disculpes per les declaracions. Rovira confia, igualment, en què tots els partits que integren el pacte de govern a la institució insular «donin suport a la moció, ja que de no fer-ho es convertiran en còmplices d’aquesta inacceptable mostra de sectarisme».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.