Setmanari d'informació local - 138 anys

Els antitaurins neguen que hagin agredit a un ramader a Alcúdia

1142

Un grup d'activistes per l'abolició de la tauromàquia han remès un comunicat als mitjans de comunicació desmentint la notícia que ha aparegut a alguns diaris aquest 21 d'agost en relació a una agressió a un integrant de la ramaderia El Onsareño.

El principal argument contra aquesta denúncia pública és que la concentració antitaurina del passat dia 15 contra la tauromàquia «es va desconvocar abans de les 21:00 hores (hora marcada a Delegació de Govern), moment en el qual totes les manifestants que allà quedàvem abandonàrem el lloc d'immediat». A l'hora en la qual presumptament es diu que es va produir l'agressió (23:30) «és impossible que quedés ningú ni a davant la plaça ni a dintre, ja que a aquesta hora ja feia molta estona que havia acabat tot, tant l'acte taurí com la concentració».

Els animalistes afegeixen que els sembla «estrany» que els fets no hagin aparegut als mitjans de comunicació fins passats 6 dies de la suposada agressió, de la mateixa manera que els sembla igualment sospitós que un presumpte acte de violència com aquest «no hagi tengut immediat ressò en un poble com Alcúdia a on tothom es coneix».

En el comunicat relaten que «resulta curiosa també la contusió a l'ull que es mostra al diari mitjançant una fotografia, i que presumptament va ser produïda pel llançament d'una botella. Un hematoma lleu i edema no semblen les lesions pròpies del llançament d'un objecte contundent, que més aviat deixaria una ferida Incisa-contusa i, amb mala sort, la pèrdua de visibilitat, encara que fos parcial».

En la seva defensa també argumenten que si la agressió fou a Alcudia i li afectà a l'ull, la suposada víctima recorregués més de 50 quilòmetres fins a Palma per acudir a Son Llàtzer per a que li realitzessin les pertinents cures,« tenint un centre de salut molt a prop de la plaça de bous i del lloc a on, presumptament, van tenir lloc els fets, i una comandància policial i de la Guàrdia Civil properes a on denunciar els fets».

I afegeixen que no es la primera vegada que l'entorn taurí «inventa noticies i muntatges premeditats per a intentar desprestigiar el moviment antitaurí, ara que està en plena efervescència. Els taurins tenen por quan veuen que la seva festa se'ls acaba i ja fa un temps que ens acusen, sense proves, d'insultar i de comportaments violents».

El comunicat conclou que «la única violència és la que ells exerceixen sobre els animals que torturen fins a la mort. Que no pretenguin ara desviar l'atenció del vertader crim que aquesta màfia duu a terme a les places de Mallorca i de tants altres indrets.
Recordam, a més, que presentar denúncies falses està considerat com a delicte».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.